Keresés
-18O
Veszprém
2020.05.30., szombat (Janka, Zsanett)

Ónos szitálás, hószállingózás is lehet ma

MTI- 2016.12.19. 05:45
646
A Dunántúlon ónos eső, fagyott eső is lehet.

Időjárási helyzet Európában

Hozzávetőleg az 55. szélességi körtől délre anticiklon húzódik. A Mediterráneumban napos az idő, 8, 15 fok a jellemző csúcshőmérséklet, míg északabbra a borult, párás területek vannak túlsúlyban, keleten nagy térségekben napközben is fagy. Kontinensünk északi felén is általában erősen felhős vagy borult az ég, az Ural előterében nagy területen havazik. Az egyre határozottabb zonális áramlással enyhébb levegő nyomul kelet felé. A Balti-tenger térségében fagypont körüli értékeket mérnek, Oroszország nyugati részén is enyhült már a fagy szorítása, ugyanakkor az Ural közelében még mindig nem emelkedik napközben sem -15, -25 fok fölé a hőmérséklet. Ma délután, este átmenetileg a magasban is nedvesebb levegő érkezik a Kárpát-medence - elsősorban annak északi és nyugati része - fölé, majd hétfőre ismét megerősödik térségünkben a magasnyomás. Mindennek hatására hazánk nagy részén folytatódik a borult, párás, foltokban ködös idő, szórványos csapadékkal.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig

Az ország túlnyomó részén folytatódik a borult, párás idő, helyenként tartósan megmarad a zúzmarás köd, és csak kis körzetekben, elsősorban délen süthet ki hétfőn a nap. Az éjszakába nyúlóan szórványosan várható csapadék: a Dunántúlon ónos eső, fagyott eső, a főváros környékén és attól keletre, északkeletre gyenge havazás, míg az Alföldön reggelig több helyen alakul ki ónos szitálás, néhol hószállingózás. Hétfőn napközben helyenként továbbra is lehet ónos szitálás, hószállingózás. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. 
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn +2 és -4 fok között várható.

Hozzászólások