Keresés
-18O
Veszprém
2019.07.23., kedd (Lenke)

Párás reggel, szeles éjszaka

MTI- 2016.11.17. 19:57
430
Ilyen időnk lesz pénteken.

Időjárási helyzet Európában

Izlandtól keletre és Svédország fölött találhatóak annak a ciklonrendszernek a középpontjai, amely döntően meghatározza jelenleg kontinensünk időjárását. Erősen felhős vagy borult az ég, nagyobb összefüggő területen csak a mediterrán térségben süt a nap. Európa északi és nyugati részein sokfelé esik az eső, Stockholmtól északra havas eső, havazás is előfordul.

Nyugat-Európa fölé délnyugati áramlással enyhe levegő áramlik, így Dublinban 11, Londonban 14, Brüsszelben 15 fokot mérnek, ennél lényegesen melegebb, 20, 21 fok csak Lisszabon és Sevilla környékén van. A Kelet-európai-síkságon napközben is -5 fok alatt marad a csúcshőmérséklet, sőt az Uralnál csak -15, -20 fokot mérnek. Péntek estig a Kárpát-medence fölé az említett ciklon előoldalán délies áramlással egyre melegebb levegő áramlik.

Forrás:Off Média


Várható időjárás az ország területén péntek estig

Nyugat, délnyugat felől felszakadozik, csökken ugyan a felhőzet, de estig  alapvetően felhős marad az ég. Határozottabb felhőzetcsökkenés csak éjszaka várható. Estig a Dunától keletre még helyenként lehet gyenge eső, majd éjjel már csak a tartósan borult Északi-középhegységben lehet szitálás. Ott éjszaka párássá válik a levegő, foltokban köd is képződik. Pénteken utóbbi területen borult, párás marad az idő, másutt a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható, csak északon lehet gyenge eső, szitálás. A déli szél az éjszaka folyamán a Dunántúlon egyre nagyobb területen megélénkül, északnyugaton meg is erősödik, majd péntek napközben nyugaton már másutt is megerősödik a szél, sőt egy-egy viharos széllökés is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul, az Északi-középhegység területén lesz a leghidegebb.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 11 és 17 fok között alakul, a Dunántúl délnyugati-nyugati felén lesz a legenyhébb az idő, ugyanakkor az Északi-középhegységben csak 4, 9 fok valószínű.


Hozzászólások