Keresés
-18O
Veszprém
2019.07.22., hétfő (Magdolna)

Péntekre már az eső is alábbhagy

MTI- 2016.10.07. 05:48
412
Péntek is van, meg az idő is szebb lesz.
{iembed f=1} 

Időjárási helyzet Európában:

 

A Kárpát-medence térségében található annak a ciklonnak a középpontja, amely meghatározza Közép- és Kelet-Európa időjárását. Nagy területen borult az ég, és sokfelé esik az eső. Szokatlanul hideg van a térségben; Lengyelországban 4, 8 fokig emelkedik csak a hőmérséklet, és a Kárpátokban már havazik. Eközben a mediterrán térségben továbbra is nyáriasan meleg van, Spanyolország és Portugália déli tájairól még mindig 30 fok feletti maximum hőmérsékleti értékeket jelentenek. Skandinávia felett változatlanul masszív anticiklon található 1045 hPa körüli legmagasabb talajszinti légnyomási értékekkel, emiatt Norvégia, Svédország és Finnország legnagyobb részén derült az ég. A csúcshőmérséklet a korábbi napokhoz hasonlóan 10 fok környékén alakul. Péntek estig a Kárpát-medence fölött fokozatosan feloszlik a ciklon, így holnap már egyre szárazabb és kissé enyhébb levegő áramlik hazánk fölé.

Várható időjárás az ország területén péntek estig:

Pénteken már csak kisebb eső fordulhat elő délutánig, késő délutánra, kora estére azonban mindenütt megszűnik a csapadék. Ezzel párhuzamosan pénteken késő délutántól határozottabb felhőzetcsökkenés veszi kezdetét. A változó irányú szelet csütörtök estig még élénk, helyenként erős széllökések is kísérhetik, pénteken már főként csak a Nyugat-Dunántúlon élénkülhet meg az északi szél. Hajnalban azokon a területeken, ahol felszakadozik a felhőzet köd képződhet.

A legalacsonyabb hőmérséklet általában 2 és 7 fok között várható, de az Északi-középhegység nyugati felén helyenként -1, -2 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 9 és 14 fok között alakul, délen lesz a legmelegebb.

 

Hozzászólások