Keresés
-18O
Veszprém
2020.02.28., péntek (Elemér)

Robbanóanyagot találtak a Teréz körúti robbantó pincéjében

MTI- 2016.10.28. 08:53
553
Március óta egy homokkomáromi pincében lakott a robbantással gyanúsított férfi.

A Nagykanizsa melletti Homokkomáromban, egy helyi pincében lakott március óta a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja, akinél robbanóanyagokat találtak a napokban - közölte pénteken a Zalai Hírlap.

A Teréz körúti robbantás gyanúsítottját (b) kísérik ki 2016. október 21-én a Budai Központi Kerületi Bíróság tárgyalóterméből, ahol döntöttek előzetes letartóztatásáról
Forrás:MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A lap beszámolója szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a rendőrség az elmúlt napokban többször is vizsgálódott Homokkomáromban, valamint a közeli, nagykanizsai egykori katonai lőtéren. Az újságnak névvel nyilatkozó helyi lakosok azt mondták: március körül vásárolt egy kisebb házat a faluban a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi, aki azonban nem nagyon beszélt senkivel.

Név nélkül nyilatkozó szomszédja, aki a TEK munkatársait vezette fel a helyszínre, azt közölte a lappal, hogy a házban kedden tartottak házkutatást, amelynek során robbanóanyagot találtak, s abból valamennyit a közelben fel is robbantottak. A férfi szerint szomszédja azt mondta magáról, hogy repülőgép-szerelő, de mert ezzel a szakmával nem tud elhelyezkedni, inkább kamionozni akar. 

Korábban a robbanásról:

Életfogytiglant is kaphat a Teréz körúti robbantó

Nem bérgyilkosként robbantott a gyanúsított a Teréz körúton

A Balatonnál fogták el a Teréz körúti robbantót, videón a TEK konvojaHozzászólások