Keresés
-18O
Veszprém
2020.08.08., szombat (László)

Robbantás a Teréz körúton: ki akarták végezni a rendőröket

MTI- 2016.09.25. 19:36
1147
A Teréz körúton történt robbantás célpontjai a rendőrjárőrök voltak. A házi készítésű, repeszképző anyagokkal kombinált robbanószerkezet súlyosan megsebesített két rendőrt.
22:50
Befejezték a helyszínelést a hatóságok, a környéken helyreállt a forgalom

Vasárnap késő este befejezték a helyszínelést a hatóságok a fővárosi Teréz körúton, a kordonokat elbontották, a területzárást feloldották. A gyalogos és a közúti forgalom helyreállt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese az MTI-vel.

A Teréz körút 2-4. házszámnál szeptember 24-én éjszaka történt robbantás következtében megsérült autó
Forrás:MTI Fotó: Lakatos Péter

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán azt írta: a 4-es és a 6-os villamospótló autóbuszok, valamint a 70-es és a 78-as trolibuszok ismét az eredeti útvonalon közlekednek.

 

21:01
A hatóság szükség esetén tanúvédelmet biztosít

 

A szombati budapesti, Teréz körúti robbantás nyomravezetőjének személyét a rendőrség bizalmasan kezeli, az eljáró hatóság szükség esetén megvédi a tanút - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján vasárnap este.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány korábban sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nettó 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki.

A honlapon megjelent közlemény szerint az összeg annak fizethető ki, aki egyebek mellett az elkövető személyéről olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik. 

A 20-25 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselő elkövető ellen több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt folytatnak eljárást.


19:03
Ki akarták végezni a rendőröket a rendőrfőkapitány szerint

A támadás célpontjai a rendőrök voltak, "ki akarták végezni" őket - jelentette be az országos rendőrfőkapitány vasárnap este Budapesten, sajtótájékoztatón.


Papp Károly elmondta: a két megsérült rendőr állapota stabil, a szükséges műtéteken túl vannak, a rendőrnő életveszélyes, járőrtársa súlyos sérüléseket szerzett a robbantásban. A rendőrnőt még altatják.

Papp Károly altábornagy országos rendőrfőkapitány (b) és Keresztes Imre főügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője a Teréz körúton szeptember 24-én késő este történt robbantásról tartott sajtótájékoztatón az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utcai
Forrás:MTI Fotó: Marjai János

Az országos rendőrfőkapitány azt mondta: házi készítésű repeszképző anyagokkal kombinált robbanószerkezet robbant. A rendőrség 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a robbantás gyanúsítottjának felkutatására.

Közölte azt is: az elkövető 170 centiméter magas, 20-25 év közötti, világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmert, fehér sportcipőt viselő férfi.

Papp Károly arra a kérdésre, hogy történhetett-e terrortámadás azt mondta, hajnalban hét verziót állított fel a rendőrség magyarázatként, mindegyik lehetőségét vizsgálják.
18:39
10 millió forintos nyomravezetői díj


A rendőrség 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a szombat éjszakai robbantás gyanúsítottjának felkutatására. Az elkövető 170 centiméter magas, 20-25 év közötti, világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmert, fehér sportcipőt viselő férfi - jelentette be Papp Károly altábornagy országos rendőrfőkapitány vasárnap este Budapesten, sajtótájékoztatón.


18:38
Házi készítésű robbanószerkezet robbant


Házi készítésű repeszképző anyagokkal kombinált robbanószerkezet robbant szombat éjjel a fővárosi Teréz körúton - jelentette be Papp Károly országos rendőrfőkapitány vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.

Bűnügyi helyszínelők dolgoznak 2016. szeptember 25-én Budapesten a Teréz körúton, ahol ismeretlen eredetű robbanás történt 24-én késő este az egyik földszinti üzlethelyiségnél, a Király utcai kereszteződés közelében. A robbanásban két rendőrjárőr súlyosan
Forrás:MTI Fotó: Lakatos Péter


18:05
Stabil a sérült rendőrök állapota


Elszenvedett sérüléseikhez képest kielégítő, stabil a szombat éjjeli robbanásban megsérült két budapesti rendőr tiszthelyettes állapota - közölte a rendőrség vasárnap este a honlapján.


A közlemény szerint a 23 éves nő életveszélyes, a 26 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett.     
Mindkettőjüket megműtötték és jelenleg az intenzív osztályon ápolják őket a Honvéd kórházban - tették hozzá.

12:32
Tűzszerész szakértő: nem gázrobbanás történt


Egyértelműen nem gázrobbanás történt a Teréz körúton szombat éjjel, egészen bizonyos, hogy robbanószerkezet robbant fel - mondta Ladocsi Attila igazságügyi tűzszerész szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap déli műsorában.

Forrás:MTI Fotó: Balogh Zoltán

Hozzászólások