Keresés
-18O
Veszprém
2019.06.17., hétfő (Laura, Alida)

Sokfelé megerősödik ma a szél

MTI- 2016.11.03. 06:57
720
Ilyen időjárás vár ránk csütörtökön.


Időjárási helyzet Európában:

Ciklon örvénylik középpontjával a Balti-tenger fölött. Frontzónája mentén Dániától Közép-Európán át az orosz határvidékig több helyen borongós, csapadékos az időjárás, a keleti területekről havazást is jelentettek. Skandináviában, illetve a Kárpát-medencétől keletre 10 fok alatt marad a legmagasabb hőmérséklet, attól nyugatra pedig 10, 16 fok a jellemző. A kontinens legnagyobb részén, a Földközi-tenger térségében és Kelet-Európában anticiklon határozza meg az időjárást. A mediterrán területeken nyugodt, napos az idő, általában 17, 25 fokig melegszik a levegő, de Dél-Spanyolországban helyenként 26, 27 fokot is mérnek. Hajnalban több helyen párássá válik a levegő, Franciaországban és a Kelet-európai-síkságon nagy területeken képződik köd, illetve alacsonyszintű felhőzet, ami napközben is sok helyen megmarad. A Kelet-európai-síkságon a téli, szürke időben napközben sem emelkedik fagypont fölé a maximum hőmérséklet. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé a hidegfront elvonulásával szárazabb, hidegebb levegő érkezik.

Forrás:Off Média

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

Reggeltől észak felől csökken a felhőzet, először főként a középső területeken, délután másutt is fokozatosan kiderül az ég. Ugyanakkor északkeleten és a Dunántúlon délután több gomolyfelhő képződik, és néhol rövid zápor is előfordulhat. A szél egyre többfelé északnyugatira, nyugatira fordul, és sok helyen megerősödik. Jelentősen csak csütörtök estétől mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul, fagyra az Északi-középhegység térségében kell számítani.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 7 és 12 fok között várható.


Hozzászólások