Keresés
-18O
Veszprém
2019.08.25., vasárnap (Lajos, Patrícia)

Szombaton röpködnek majd a mínuszok

MTI- 2016.12.16. 23:06
910
Ha karácsonyi bevásárlást tervezel, öltözz fel jól!

Időjárási helyzet Európában

Izland fölött ciklon örvénylik, amelyhez tartozó frontrendszer a Brit-szigeteken át egészen a Pireneusi-félszigetig húzódik. A front mentén túlnyomóan borult az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, a délebbi tájakon néhol zivatar is előfordul. Szintén ciklon található a Skandináv-félszigettől északra, amelynek hatására arrafelé sokfelé havazik. A Fekete-tenger fölött ugyancsak sekély ciklon okoz felhős időt, és ott is több helyen fordul elő havazás, hózápor. Ezzel szemben szárazföldünk más területeinek időjárását anticiklon alakítja. Területén erősen felhős, párás, ködös és derült, napos tájak egyaránt előfordulnak. A felhős területeken helyenként kisebb havazás is kialakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk nyugati és déli tájain általában 8 és 17, a középső és keleti vidékein pedig többnyire +5 és -5 fok között változik. Továbbra is nagyon hideg van Oroszország nagy részén, ott a kora délutáni órákra is mindössze -8 és -19 fok közé emelkedik a hőmérséklet, sőt az Ural előterében -25, -30 fokot is mérnek. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását anticiklon alakítja. A nyugat felől áramló enyhe léghullámok miatt erősödik a ködhajlam, illetve az inverzió.


Várható időjárás az ország területén szombat estig:

Éjszaka eleinte kevés lesz a felhő, majd ismét többfelé zúzmarás köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik. Szombaton erősen és közepesen felhős területek, illetve időszakok egyaránt lesznek, a zártabb felhőzet északkeleten valószínű. Számottevő csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de reggelig a Kisalföldön, szombaton másutt is helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között valószínű, de a fagyzugos és havas tájakon -9, -10 fok is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton -2 és +3 fok között alakul.

Hozzászólások