Keresés
-18O
Veszprém
2019.03.24., vasárnap (Gábor, Karina)

Szórakozóhelyeket ellenőriztek a Balatonnál és a Velencei-tónál

Offmedia- 2016.08.23. 12:40
367
Fokozott ellenőrzést tartottak a rendőrök a Balaton és a Velencei-tó térségében.

Az akció során nyolc sofőrnél mutatott pozitív értéket az alkoholszonda. A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság munkaprogramja alapján regionális szintű fokozott ellenőrzést végzett összesen több mint 161 rendőr és 22 polgárőr 2016. augusztus 18-án és 19-én a Veszprém, Somogy, Fejér és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén.

Az akció célja, az érintett régión belüli koncentrált bűnügyi, körözési, ifjúságvédelmi, közrendvédelmi, közlekedésrendészeti, idegenrendészeti valamint a társszervek bevonásával szórakozóhely ellenőrzés volt.

A rendőrök négy megyében összesen 1706 járművet ellenőriztek és 895 sofőrrel szemben alkalmaztak légalkoholmérő készüléket, melynek eredményeként járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt 6 gépjárművezetővel szemben kezdeményeztek büntetőeljárást, 1 személlyel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.

Az egyenruhások 71 közlekedővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, 26 fő ellen tettek szabálysértési feljelentést. A fokozott ellenőrzés a jövőben is folytatódik.

Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Hozzászólások