Keresés
-18O
Veszprém
2020.05.30., szombat (Janka, Zsanett)

Tizenhatan haltak meg szén-monoxid-mérgezésben

MTI- 2016.12.20. 07:15
542
A hatóság nem győzi hangsúlyozni a jelzőkészülék fontosságát.

Idén tizenhatan haltak meg szén-monoxid-mérgezésben a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint - írja a Magyar Idők keddi száma.

 

A legfrissebb adatok szerint idén tizenhatan, a múlt évben kilencen, míg 2014-ben tizenketten vesztették életüket szén-monoxid-mérgezés miatt. A rosszulléttel járó mérgezésekből ugyanakkor eddig kevesebbet regisztráltak, mint tavaly vagy tavalyelőtt - tájékoztatta a napilapot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).


Idén csaknem félezerrel kevesebb lakástűz került a nyilvántartásba 2015-höz képest: a mostani 6032-vel szemben tavaly 6512 esetet rögzítettek, ami nem egészen hétszázzal haladta meg a 2014. évi adatot.

A hatóság rámutatott, hogy egyre többen szerelnek fel megbízható mérőkészüléket otthonukban, s ez a magyarázza a riasztások gyakoribbá válását. A tűzesetek hátterében főképpen a nyílt láng és a melegítőeszközök szakszerűtlen használata, meghibásodása áll - derült ki az OKF közléséből.

A katasztrófavédelem többek között a kazánok és kályhák rendeltetésszerű használatára, a szakemberek által végzett rendszeres karbantartásra, továbbá a mobil hőforrások felügyeletére és a karácsonyi időszakban gyakori lakástüzekre hívta fel a figyelmet - olvasható a napilapban.

 

Hozzászólások