Keresés
-18O
Veszprém
2019.04.23., kedd (Béla)

Több megyében sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

MTI- 2016.12.07. 22:18
586
Kilenc megyére figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt szerdán az OMSZ.

A fővárosban a légszenyezettség romlására hívták fel a figyelmet.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben azt írták: reggelig a gyengén felhős, szélcsendes területeken többfelé képződhet sűrű (zúzmarás) köd, amely fokozatosan ritkul, illetve szűnik meg. Nagyobb területet érintő köd elsősorban a Dunántúl déli, délnyugati felén és az Alföld déli, délkeleti felén valószínű - tették hozzá.

Forrás:Off Média
A csütörtök éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést. Ezeken a területeken arra kell készülni, hogy a tartósan megmaradó, sűrű ködben pár száz méter körüli lehet a látástávolság.
Az előrejelzés szerint csütörtökön néhol jelentéktelen hószállingózás előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 9 és mínusz 2 Celsius-fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél hidegebb is lehet. A nappali maximumok mínusz 2 és plusz 3 fok között alakulnak.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán arra is felhívta a figyelmet, hogy tovább romlik a levegőminőség. A szálló por (PM10) koncentrációja a fővárosban többfelé a tájékoztatási szint fölött, sőt helyenként a riasztási küszöb körül vagy a fölött alakulhat.

Hozzászólások