Keresés
-18O
Veszprém
2020.05.30., szombat (Janka, Zsanett)

Több mint százan próbálták meg átlépni a határt illegálisan

MTI- 2016.09.05. 08:33
406
Több mint száz határsértőt tartóztattak föl a hétvégén.

119 határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 34, szombaton 76, vasárnap 7 embert tartóztattak föl, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a szerb-magyar határnál szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák. Az ország területén mélységben és más külső határszakaszokon két határsértőt fogtak el a hétvégén.

A július 5-én hatályba lépett új szabályok szerint azokat az illegális bevándorlókat, akiket a szerb vagy a horvát határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül föltartóztatnak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé. Azok ellen, akik esetében bizonyítható, hogy átlépték vagy megrongálták a határzárat, illetve embercsempészettel gyanúsíthatók, továbbra is büntetőeljárás, a román és ukrán határszakaszon elfogottak esetében idegenrendészeti eljárás indul.
Az elmúlt héten a szerb-magyar határ térségében 271 embert tartóztattak föl és kísértek vissza, a megelőző héten - augusztus 22-től 28-ig - ez a szám 485 volt. Más külső határszakaszon és mélységben csupán naponta néhány embert fogtak el - derül ki a rendőrségi összesítésből.

Hozzászólások