Keresés
-18O
Veszprém
2019.04.19., péntek (Emma)

Több órára kisüthet a nap

MTI- 2016.10.13. 05:39
423
Ilyen időnk lesz csütörtökön.

 

Időjárási helyzet Európában
Szárazföldünk északi felén egy nagy kiterjedésű magasnyomású zóna helyezkedik el. Területén többnyire erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös az idő, csak helyenként szakadozik fel a felhőzet, és süt ki a nap. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, de kisebb eső, szitálás helyenként előfordul.

Hideg az idő, a csúcshőmérséklet a kora délutáni órákban is nagy területen mindössze 1 és 8 fok között változik. Ugyanakkor Izland, valamint Dél-Európa fölött ciklonok örvénylenek. Hatásukra az említett tájakon többnyire erősen felhős vagy borult az ég, csak helyenként süt ki hosszabb időre a nap.

Több helyen esik az eső, záporeső. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk nyugati részén általában 12 és 18, délen pedig 19 és 27 fok között alakul, sőt Gibraltárnál, illetve Krétán a délutáni órákra 30 fokig is felmelegszik a levegő. A Kárpát-medence időjárását csütörtökön már egy köztes magasnyomás alakítja, eleinte még nedves, majd a magasban már szárazabb léghullámok érkeznek térségünk fölé.

 
Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Reggelig túlnyomóan borult lesz az ég, csak délnyugaton, nyugaton szakadozhat fel, csökkenhet a felhőzet, és ott néhol ködfoltok képződnek. Főként a Dunától keletre alakul ki eső, zápor. Csütörtökön kezdetben többnyire erősen felhős lesz az ég, majd gomolyosodik, szakadozik a felhőzet, több helyen néhány órára kisüthet a nap. Legfeljebb néhol fordul elő jelentéktelen eső. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között valószínű, de a nyugati, délnyugati tájakon hidegebb lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 8 és 13 fok között alakul.

 

Hozzászólások