Keresés
-18O
Veszprém
2019.04.20., szombat (Tivadar)

Többfelé megélénkül ma a szél

MTI- 2016.10.26. 07:02
324
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

A Kelet-európai-síkság felett nagykiterjedésű anticiklon terül el, amelynek területén általában derült vagy kissé felhős az ég, és csapadék sem fordul elő. A magasnyomás peremén viszont több a felhő, Ukrajna és Belorusszia területén sokfelé az eső is esik. Hideg légtömeg tölti ki a térséget, nappal is csupán -1, +7 fokig melegszik fel a levegő. Ez a légköri képződmény még Skandinávia és a Balkán-félsziget időjárására is hatással van, arrafelé is csendes, késő őszi időjárás figyelhető meg. Kontinensünk más részein azonban ciklonok okoznak változékonyabb, csapadékos időjárást. Az Ibériai-félsziget északi részétől a Baltikumig sokfelé esik az eső, az Alpokban havazik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 15 fok között változik, ennél melegebb csak Dél-Spanyolországban van, ahol a tengerparton még 29 fok is előfordul. Szerda estig hidegfront vonul át a Kárpát-medencén, ma még meleg, szerdán már hideg légtömeg alakítjaidőjárásunkat.


Várható időjárás az ország területén szerda estig

Szerdán, a déli óráktól kezd el észak felől csökkenni a felhőzet, legtovább a Dél-Alföldön és a középső területeken marad erősen felhős az ég. Szerdán kezdetben még több helyen, majd a nap második felében már csak északkeleten, a keleti határszélen, illetve a Duna vonalában lehet csapadék. A délnyugati szél szerdára északira, északkeletire fordul, többfelé megélénkül, helyenként a Dél-Dunántúlon, a Dél-Alföldön, illetve szerdán az Észak-Alföldön meg is erősödhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 12, 17 fok között valószínű.

Hozzászólások