Keresés
-18O
Veszprém
2019.06.24., hétfő (Iván)

Változóan felhős lesz az ég

MTI- 2016.10.27. 07:00
320
Ilyen idő vár ránk csütörtökön.

 

Időjárási helyzet Európában 
Finnország, illetve a balti államok feletti középponttal ciklon örvénylik, amelynek hullámzó frontrendszere a Kárpát-medencén át egészen a Pireneusi-félszigetig húzódik. A felsorolt területeken többnyire erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső. Szintén ciklon okoz felhős, csapadékos időt Izlandon. Ugyanakkor szárazföldünk középső és keleti tájai fölött anticiklon helyezkedik el. A magasnyomás területén változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti, északi részén általában 2 és 9 fok között változik, de az Ural előterében helyenként már napközben is fagy. Közép- és Nyugat-Európa nagy részén enyhébb az idő, a csúcshőmérséklet többnyire 11 és 19 fok között alakul. A legmelegebb a Földközi-tenger menti országokban van, ahol a kora délutáni órákra 20-26 fok közé melegszik fel a levegő. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé észak, északnyugat felől szárazabb, kissé hidegebb léghullámok érkeznek, a több napsütés ellenére gyengül a nappali felmelegedés.


Várható időjárás az ország területén csütörtök estig 
Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, a Nyugat-Dunántúlon és középen rövidebb, az ország többi részén hosszabb időre kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Az északias szél többfelé megélénkül, kezdetben az északkeleti megyékben meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között várható, de a derült, szélvédett északi, északkeleti tájakon hidegebb lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 9 és 14 fok között alakul.

 

Hozzászólások