Keresés
-18O
Veszprém
2019.05.20., hétfő (Bernát, Felícia)

Változóan felhős lesz az ég pénteken

MTI- 2016.11.04. 06:54
424
Ködös reggelre ébredünk.

 

Időjárási helyzet Európában:

A balti államok fölött ciklon örvénylik, emiatt Kelet- és Közép-Európa nagy részén erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, keleten havazik, hózáporok fordulnak elő. Szintén ciklon található Izland fölött, amelynek hatására ott, valamint Írország térségében is felhős, csapadékos az időjárás. Ugyanakkor Nyugat-Európa fölött anticiklon helyezkedik el, területén a köd és az alacsonyszintű felhőzet feloszlása után változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de helyenként tartósan felhős marad az ég. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti tájain -1 és -8, ettől kissé délkeletre 2 és 10 fok között változik. Enyhébb az idő szárazföldünk középső és nyugati vidékén, ahol 11, 17, délen, délnyugaton pedig 20, 25 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Péntek estig a Kárpát-medence fölé szárazabb, eleinte egyre hidegebb, majd enyhébb léghullámok érkeznek.

Forrás:Off Média

Várható időjárás az ország területén péntek estig:

Pénteken a ködfoltok feloszlása után változóan felhős lesz az ég, nyugaton több, keleten kevesebb napsütésre számíthatunk. Csapadék nem várható. A néhol még erős északnyugati szél éjszakára mindenütt mérséklődik, pénteken a Dunántúlon megélénkül, a Kisalföldön helyenként megerősödik a déli szél. Másutt mérsékelt marad a légmozgás. 
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 5 és 12 fok között alakul.

 

Hozzászólások