Keresés
-18O
Veszprém
2019.06.26., szerda (János, Pál)

Vonatozol? Olvasd el, hol várható módosítás a menetrendben!

Offmedia- 2016.08.30. 09:45
616
Pályafelújítások és menetrendi módosítások a vasútvonalakon.

Belföldi vasúti hírek

A Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vasútvonal felújítási munkálatai miatt szeptember 12-től 18-ig Szántód-Kőröshegy és Fonyód között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek és bérletek érvényesek. A munkák miatt Osztopán és Fonyód között is buszok járnak.

A Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vasútvonalon augusztus 29-től szeptember 11-ig Jákó-Nagybajom és Gyékényes között pályakarbantartást végeznek. Emiatt a Dombóvár–Gyékényes vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Jákó-Nagybajom és Gyékényes között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vágányzár ideje alatt az Adria nemzetközi vonat kocsijai kerülő útirányon, Budapest-Déli–Székesfehérvár–Siófok–Nagykanizsa–Gyékényes érintésével közlekednek. A munkák miatt Nagyatád és Somogyszob között is pótlóbuszok járnak.

Pusztaszabolcs és Dunaújváros között augusztus 29-től szeptember 11-ig, pályakarbantartás miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul. Pusztaszabolcs és Dunaújváros között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A Pusztaszabolcs–Dombóvár vasúti szakaszon, több helyen és váltakozó időpontban pályakarbantartást végeznek. A munkák miatt a vonatok menetrendje módosul, illetve Pincehely–Szakály-Hőgyész között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Augusztus 31-én éjjeltől szeptember 3-án hajnalig, éjszakánként Keszőhidegkút-Gyönk és Kurd, Szakály-Hőgyész és Dombóvár, illetve Kurd és Dombóvár között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Szeptember 5/6-tól 8/9-ig és szeptember 10/11-től 15/16-ig, éjszakánként Godisa és Szentlőrinc között dolgoznak a vasúti pálya karbantartásán, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják.

Forrás:Off Média

A Vác–Balassagyarmat vasútvonalon karbantartás lesz szeptember 5-től 14-ig. A hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Drégelypalánk és Balassagyarmat között vonatpótlók közlekednek.

A Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vasútvonalon december 10-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakorszerűsítési munkálatok miatt, valamint Szerencs és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A vonatpótló autóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, ugyanakkor csoportok együttes elhelyezését és a kerékpárszállítást nem tudja biztosítani a MÁV-START. A gyorsjáratú autóbuszok nem térnek be a vasúti megállóhelyekhez.

A Hatvan–Somoskőújfalu vasútvonalon augusztus 31-ig pályafelújítást végeznek. Ez idő alatt a vonatok helyett, a teljes útvonalon vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A Kaba–Hajdúszoboszló, illetve a Tuzsér– Záhony vonalszakaszon szeptember 12-től 16-ig pályakarbantartást végeznek. A munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul. Szeptember 12/13-án és 13/14-én éjszaka Tuzsér és Záhony között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Sáránd és Nagykereki között pályakarbantartás miattaugusztus 29/30 éjszaka a hirdetményen szereplő vonatok menetrendje módosul, illetve Sáránd és Nagykereki között vonatpótló autóbuszok járnak.

Mezőhegyes és Kétegyháza között szeptember 30-ig pályakarbantartást végeznek. A munkák miatt a Békéscsaba–Kétegyháza–Mezőhegyes–Újszeged vasútvonalon vonatpótló autóbuszok közlekednek. A vágányzár ideje alatt a vonatok csak Kétegyháza állomásig közlekednek és onnan is indulnak. Békéscsaba–Kétegyháza állomás között az eljutást a Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vasútvonalon közlekedő vonatokkal biztosítja a MÁV-START. A vonatpótló buszok Végegyháza és Végegyháza alsó vasúti megállóhelyet nem érintik.

Vésztő–Gyoma, illetve Vésztő és Szeghalom között javítják a vágányokat október 28-ig. Az utasoknak ez idő alatt Vésztő és Szeghalom, illetve Vésztő és Gyoma között vonatpótló autóbuszokkal kell utazniuk.

A Soroksár–Kunszentmiklós-Tass vasútvonalon végzett pályakarbantartási munkák miatt szeptember 10-től 11-ig a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul, illetve Budapest-Keleti–Kunszentmiklós-Tass és Soroksár–Kunszentmiklós-Tass között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Az Ivo Andric és a Beograd vonatok nemzetközi kocsijai Cegléd, Kiskunfélegyháza érintésével kerülő útirányon át közlekednek.

A GYSEV Szombathely–Hegyeshalom vasútvonalán szeptember 3-tól 13-ig karbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Csorna–Hegyeshalom–Rajka között vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat.

A GYSEV Szombathely–Szentgotthárd vasútvonalon karbantartás miatt szeptember 11-én 9:33 órától 18-án 14:36 óráig a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A személyszállító vonatok helyett Szombathely és Körmend között vonatpótló buszok járnak. A hirdetményen feltüntetett többi vonat esetében kizárólag a Szombathely–Szentgotthárd vonalszakaszon változik a menetrend.

Hozzászólások