Keresés
-18O
Veszprém
2020.11.29., vasárnap (Taksony)
  • Főoldal
  • Éjszakai élet
  • A Strand fesztivál és a B.my.Lake a bizonyíték, hogy augusztus 20. után is van élet a Balatonon

A Strand fesztivál és a B.my.Lake a bizonyíték, hogy augusztus 20. után is van élet a Balatonon

MTI- 2016.08.24. 18:14
761
Egyszerre két fesztivál, a Strand és a B.my.Lake is elkezdődött szerdán Zamárdiban.

Mindkét eseményt a MOL NagyonBalaton rendezvénysorozat részeként.

 

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője a nyitónapon tartott sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a MOL Nagyon Balaton egy példaértékű összefogás a turizmus területén folyamatosan bővülő kínálattal, a minőségi turizmust szolgálva.
A négy évvel ezelőtt indult MOL Nagyon Balaton programsorozathoz ma már a Balatoni Régió legjelesebb eseményei csatlakoztak, olyanok, mint a Művészetek völgye, a VeszprémFest, a Kultkikötő, a Balaton Sound vagy éppen a KeszthelyFest és a Paloznaki Jazz Piknik - tette hozzá.
Fesztiválozók érkeznek a Strand és a B.my.lake fesztiválra Zamárdiban 2016. augusztus 24-én
Forrás:MTI Fotó: Balogh Zoltán

Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton egyik alapítója elmondta, hogy ma már 30 partnere van az eseménynek. Az indulás óta egyre tartalmasabb és izgalmasabb programok várják a régió vendégeit és ez a megnövekedett forgalomban is jól látható. Eddig a partneresemények mindegyike látogatócsúccsal zárt, így arra számítanak, hogy a szeptember 10-i záróeseményig egymilliónál is több vendég látogat el a programokra.

Fülöp Zoltán, a VOLT Produkció vezetője arról beszélt, hogy a fesztiválfővárossá vált Zamárdi beváltotta a hozzáfűzött reményeket, a 2 kilométer hosszú szabad stranddal rendelkező helyszín egyedülálló, amit a közönség díjaz. Beszámolója szerint csaknem 100 ezer vendéget várnak a Strand és a B.my.Lake fesztiválra.

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere azt emelte ki, hogy a Strand és B.my.Lake fesztiválokhoz hasonló rendezvényekkel lehet meghosszabbítani a balatoni szezont igazán, amire bizonyíték, hogy a fiatalokkal, vendégekkel augusztus 20. után is megtelt a balatoni város.

ásztor Anna énekes az Anna and the Barbies együttes koncertjén a Strand Fesztiválon Zamárdiban
Forrás:MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Strand Fesztivál száznál is több fellépőt számláló programjában jelen lesz a Punnany Massif, a Quimby, a Tankcsapda, Szabó Balázs és Bandája, a Brains, a Wellhello és a Halott Pénz. A külföldi fellépők között van a Hurts, Tom Odell, Caro Emerald, a Lost Frequencies, a Hollywood Undead, az Asking Alexandra, Jamie Woon.

Minden eddiginél erősebb programmal és számos újítással várja a negyedik B.my.Lake Fesztivál az underground elektronikus zene közönségét Zamárdiban: mások mellett Carl Cox, Richie Hawtin, Solumon, Luciano, Nicola, Moudaber, Joseph Capriati, a Dubfire és a Kollektiv Turmstrasse is a fellépők között van.

A sajtótájékoztatón szó esett arról is, hogy szeptemberben egy különleges kompkoncert következik a Kiscsillaggal a Balaton közepén, végül sok-sok finomsággal a Kálibuli zárja a balatoni nyarat.

 

Hozzászólások