Keresés
-18O
Veszprém
2020.11.26., csütörtök (Virág)

Egy #Sohavégetnemérős est a Wellhelloval

Offmedia- 2016.11.29. 22:26
1810
Rendhagyó filmvetítést láthattak a veszprémi fiatalok az Agórában kedden este.

December 1-től lesz látható a Wellhello #Sohavégetnemérős című filmje a mozikban a nagyközönség számára, de néhány városban - köztük Veszprémben is - premier előtti vetítést tartottak.


Rengeteg fiatal gyűlt össze a kedd esti mozira, ahol Porga Gyula polgármester elmondta a fiataloknak, fontos a veszprémiek számára a film, hiszen számos jelentét itt forgatták. Kiderült, nagyon régen nem szerepelt már a városunk a mozivásznon, annak ellenére, hogy gyönyörű hátteret adhat, igazi filmre termett város.

1943-ban az Aranypáva, a '60-as években  a Fűre lépni szabad című filmet forgatták a megyeszékhelyen. Egy bizonyos réteg, korosztály nagyon büszke volt arra, hogy a jeleneteket itt vették fel, utóbbi mozinak különlegessége, hogy a Cserhát, még az igazi Cserhát volt. Egy klasszikus filmsorozatban, a Kántorban is feltűnnek veszprémi filmkockák egy gyilkosság erejéig, majd a Fényes szelek című Jancsó-filmben is látható a város.

Porga Gyula

Lévai Balázs, a film producere is köszöntötte a megjelenteket.

– Óriási dolog az életünkben, hogy elkészíthettünk egy játékfilmet, amit ti most premier előtt láthattok. A film 6 nagyvárosban játszódik. Hogy miért pont ebben a hatban? Mert ezek a települések reagáltak a leggyorsabban a megkeresésre, és segítettek a helyszínnel.

Lévai Balázs

Fontos azonban, hogy ez egy játékfilm, nem városreklám. Az előzetest már most 215 ezren megnézték és az eddigi visszajelzések, kritikák alapján örülnek neki, hogy végre készült egy mozi, amit nem csak Budapesten forgattak. Ilyen tekintetben ez mindenképpen egy kísérleti film, illetve a stáb miatt is, hiszen a forgatás minden tagja 30 év alatti: a rendező, az operatőr, a forgatókönyvírók, a színészek, illetve a Wellhellos srácok, stb. A film alig egy év alatt készült el, sok színésznek ez az első filmje, a filmkészítők így adtak lehetőséget, hogy bemutassák, mit is tudnak. Mivel ez egy független film, így sokat jelentett a támogatás - mondta a producer.

Ha ez a film sikeres lesz, Veszprém is sikeres lesz - zárta szavait.

A producer elmondta, itt forgatták a kedvenc jelenetüket is, de nem árult el további részleteket, bár ha megnézed a filmet, biztosan rájössz, melyikről van szó.


Hozzászólások