Keresés
-18O
Veszprém
2020.09.29., kedd (Mihály)
  • Főoldal
  • Gasztro
  • DŰLŐngélő Vince borünnep és mulatság Balkan Fanatik koncerttel

DŰLŐngélő Vince borünnep és mulatság Balkan Fanatik koncerttel

Offmedia- 2016.12.20. 10:15
1150
Borversenyt és vacsorát rendeznek a Somló-hegyen január 21-én.

Vince napi boráldást és borversenyt, majd egész napos mulatságot rendeznek Somló-hegyi családi pincészetek részvételével, pincejárással és a borászathoz kötődő hagyományok felelevenítésével a Somló-hegy dűlőiben és Somlószőlősön.


Várhatóan 20 helyi boros gazda kínál alkalomhoz illő borokat hazánk legkisebb történelmi borvidékén, a második alkalommal megrendezett somlói téli borfesztiválon, ahol az elmúlt esztendő fehérborainak versenyével várják az érdeklődőket. 

A hétvégén DŰLŐngélő bortúra keretében ismerkedhetnek meg a hagyományos Vince-napi népszokásokkal a látogatók, majd megkezdődik az év első helyi borversenye, a 2. Dűlőngélő Vince 2017. Itt a szakmai zsűri mellett a gazdák és a közönség is értékelnek.

A borversenyt vacsora követi, káposztás-babos-csülök bográcsban. Fellép a Balkan Fanatik, majd egy kertai prímás-bőgős-cimbalmos trió húzza a nótát a jó borok mellé.

A fesztivált szervező Somlói Dűlők Egyesületének szándéka, hogy a borvidék országos ismertségű kereskedelmi borászatai mellett, a kis családi pincék kézműves borait is ismertté tegye.

Szent Vince a borászok védőszentje, névnapja termésjósló nap. A szőlősgazdák ekkor megfigyelik az időjárást, a szőlőtőkét, a vesszőket, a rügyeket, és ezekből következtetnek a várható termés bőségére - fűzte hozzá. A látogatók a dulongelo@gmail.com címen jelezhetik igényüket.OS - A Somlói Dűlők Egyesületének közleménye

Hozzászólások