Keresés
-18O
Veszprém
2020.12.02., szerda (Melinda, Vivien)

Ehető kiállítás

Offmedia- 2016.10.22. 17:02
1252
ÉTEL/ÉLET – gasztrokollázs az első kapavágástól az asztalig címmel nyílik kiállítás november 3-án 16:30-kor a Laczkó Dezső Múzeumban.

Fotónk illusztráció

A Gasztronómia Éve programsorozathoz a Laczkó Dezső Múzeum egy különleges, a témát teljes egészében feldolgozó és bemutató, korokon és társadalmi osztályokon átívelő időszaki kiállítást nyit.

A Laczkó Dezső Múzeum 2016. november 3-án egy színes és sokszínű témából, mégpedig a gasztronómia világából nyit vándorkiállítást. A gasztronómia hívogató dzsungel, amelyben váratlan és izgalmas élmények érhetik az utazót, vagy egy összetett játék, ahol az egymásra épülő szinteket számos tapasztalattal gazdagodva teljesít a felfedező. Egyeseknek kaland, másoknak hivatás - lehet könnyed, de lehet elegáns párbaj. Mindenkit érint, mindenkit megérint, minden nap az utunkba akad. A kiállítás ennek a szerteágazó témának a kapcsán teret tud adni minden gyűjteményi területnek a megjelenésre, bemutatkozásra. Nem résztémákra és nem korszakra fókuszálnak, hanem egy fotómontázs hatására törekszenek. A téma lehetőséget ad arra, hogy még be nem mutatott tárgyak is reflektorfénybe kerüljenek - akár mert a közelmúltban kerültek a gyűjteménybe, akár, mert mindeddig mostohagyerekként a polcon rekedtek. Az egyediek és a sorozattermékek, a mívesek és a házi készítésűek, a státuszszimbólumok és a mindenki által elérhetőek.

A mindennapi téma, különleges tálalása mindenki számára fogyasztható!

Hozzászólások