Keresés
-18O
Veszprém
2020.07.16., csütörtök (Valter)

A panini valódi íze az El Gustoban

Káposztás Vivien- 2016.10.21. 17:30
7310
Az El Gusto magyarul annyit tesz, „az íz”. A valódi „olasz ízű” paninik mellett amerikai recept alapján készült gofrikat készítenek a szendvicsbárban.


Szakács Gábor üzletvezető 10 éve dolgozik vendéglátásban. A Balaton-parton és külföldön is szerzett tapasztalatot, de úgy döntött szeretne saját lábra állni. Olaszországból és Ausztriából is hozott  ötleteket, recepteket. Az üzlettípushoz az ihletet a nővére nászútja hozta meg, aki Olaszországban kóstolta az igazi paninit. Az itthon talán jobban ismert baguette-s, kontakt grillben sütött változat helyett, ők lepénykenyérben készítik, és részletekben sütik.

Gábor és Szandra várják a vendégeket az El Gustoban

Összeült a családi kupaktanács, próbálgatták a recepteket, hozzávalókat, szószokat és úgy döntöttek, hogy az El Gustoban a trieszti változatot követik majd. A lepénykenyér pedig kicsit hasonlít a gyrospitához, csak oregano-val készül a tésztája. A szendvicsbár saját recept alapján készítteti a szendvicsek alapját.

A nyári szünet után, októberben újranyitott üzlet új szolgáltatással és megújult étlappal tért vissza. Újabb szendvicsváltozatokat állítottak össze, megtartva az olasz vonalat, illetve a laktató, extra feltétes gofrik listáját is kiegészítették. Már vállalnak kiszállítást is, illetve a gofrijuk például már igazi vendéglátós, ipari sütőben készül, ahol még a tészta ropogósságának mértékét is lehet állítani, fokozni. Emellett próbálják folyamatos és új akciókkal bevonzani a vendégeket, van például törzsvásárlói akció és posztolós Facebook-játék is.


Nos, akkor lássuk hogyan is készül a panini.

Gábor egy Jack Sparrow-t süt nekünk, extraként tükörtojást is tesz rá. A mustáros pácban érlelt tarját vaslapon grillezi, mellette pirul a bacon, és sül a tükörtojás. Közben a fűtőszálas rácsokon már pirítja a kenyérlepényt rajta a paradicsommal és a sajtokkal, majd ez is lekerül a vaslapra.Amikor minden összesült, kezdődik a rétegezés: a sajtos-paradicsomos pirult bucit megpakolja hagymával, salátával, uborkával, majd beleforgatja a húsokat, és a tükörtojást. És végül jön rá a chilis szósz. Gábor figyelmeztet, hogy csípős lesz, de nem riadok meg.
A hús fűszerezése, a lágyan olvadt sajtok és a ropogós zöldségek tökéletes párost alkotnak. Az adag hatalmas, és nagyon laktató. A hús nem zsíros, és az öntet mennyisége sem áztatta el a szendvicset: tökéletesen eltalált arányok.


Közben Gábor párja, Alexandra a másik helyiségben beizzította az üzemi gofrisütőt, és máris előttem termett egy desszertcsoda, a róla elnevezett Szandra kedvence. Dupla adag, vastag, ropogós tészta, ami megáll a kezünkben, nem „nyeklik”  össze, mint a strandos változat. Vastagon mogyorókrémmel megkenve és banánnal megpakolva, tejszínhabbal díszítve tálalja. Kicsit megijedtem a mennyiség láttán, nem akartam szégyenben maradni, hogy kifog rajtam. De úgy gondoltam, ha Szandra a maga vékony, törékeny testalkatával le tudja gyűrni, akkor nekem is menni fog. Jelentem sikerült, de a kezdők kössék fel azt a bizonyos nadrágot, ha ilyet kérnek!
Gábornak rengeteg jó ötlete van a további fejlesztéseket, változtatásokat, szezonális ajánlatokat illetően, és az eddigi értékelések is azt mutatják, hogy jó úton halad. Gábort sokan támogatják, bátorítják és a pozitív visszajelzések is azt jelzik, hogy jó az irányvonal.


Hozzászólások