Keresés
-18O
Veszprém
2020.07.07., kedd (Apollónia)
  • Főoldal
  • Gasztro
  • Ez már nagyon kellett! Különleges bisztró nyílt Veszprémben

Ez már nagyon kellett! Különleges bisztró nyílt Veszprémben

Káposztás Vivien- 2016.09.09. 18:30
71133
Vérpezsdítő változás a Kossuth utcán: megnyílt a Johnny's Bistro.

Nehéz újat mutatni, amikor a kézműves hamburgerek és a street food forradalom időszakát éljük, de egy fiatal és nagyon laza párnak sikerült. Ráadásul Veszprémben.

Másfél hete nyitott meg a Kossuth utcán a Johnny's Bistro, így beszélgettem kicsit a vezetőivel, akik a város eddigi életébe végre hoztak valami "nagyon mást", valami nagyon újat, amire már nagyon nagy szükség volt.

Kuti Bence és Hadusovzky Petra nagyon jól megtanultak együtt dolgozni

Kuti Bence azonnal a rendelkezésemre állt, és szívesen mesélt arról, hogyan is jutottak el ide párjával, akivel közösen vezetik a bisztrót. Bence négy évig élt Thaiföldön, majd hazajött tanulni a Corvinus egyetemre. A diploma megszerzése után Diósdon, az "eredeti" üzletben látott meg egy álláshirdetést, ahova rögtön fel is vették, így ott tanulhatta meg ezt az egészen más típusú vendéglátást. A koncepciójuk és meglátásuk nyitott, és nagyon laza, nem görcsölnek rá semmire. Kedvesek a vendéggel, és tuti, hogy addig nem engednek el, míg jól nem laktál. Hatalmas adagokat kínálnak minőségi alapanyagokból. Gondosan készítenek elő mindent és a receptjeik bizony mind eredeti amerikai "előírást" követnek. Diósdon nem költöttek marketingre, egyszerűen jót tett az étteremnek, hogy jó helyen van. Olyannyira, hogy az amerikai nagykövetség ajánlólistáján például szerepelnek is, valamint az éttermet Bíró Lajos séf a TOP3 helyre sorolta.

Fiatalos design a beltérben is

A családias csapat folyamatos pörgésben van

Saját kézzel festett szörfdeszkák a plafonon. A design még alakul, de a fiatalos stílus meghatározó az étteremben

Szóval Bence ezt a diósdi éttermet vette át a korábbi vezetőtől, ami igen nehéz döntés volt részéről, hogy diplomás fiatalként, akar-e egy bisztrót vezetni, de nem bánta meg, mert szereti amit csinál, élvezi is, és szemmel láthatóan mások is örülnek a döntésének, ugyanis beszélgetésünk alatt is tele volt  az étterem annak ellenére, hogy két hete sincs, hogy megnyitottak és valóban nem "reklámozták" még magukat.

De akkor mitől lettek máris ilyen népszerűek?

A válaszadásba már Bence párja, Hadusovzky Petra is becsatlakozik. Ő készíti a fantasztikus desszerteket, shake-eket, a browniet, és a sajttortát is. Elmondták, hogy a csapat nagyon családias és fontos, hogy jól tudjanak együtt dolgozni, hiszen csak így tudják a vendégeket boldogan, örömmel és maximálisan kiszolgálni. Meglátásuk szerint, sikerük titka a lazaság és a nyitottság. Szeretnek új dolgokat kitalálni, de nem görcsölnek rá semmire, legfőbb ötletadójuk például a pinterest.

Kaptam "némi" kóstolót a brownie-ból és a sajtortából. Mindkettő fantasztikus, és édességfüggő létemre szégyen, de kifogott rajtam az adag.

Az a bizonyos Kinder Bueno torta

A hamburgerek mellett különleges, 24 órán át készülő oldalast, és igazi nachost is kínálnak, házilag készült dipekkel. Ha ez még mind nem lenne elég 35 féle édességből is lehet választani. A shake elkészítését például egy amerikai hölgy tanította meg Petrának.

Gondosan ügyelnek rá, hogy mindenki megtalálja a neki valót, így vegetáriánus és gluténmentes ételeket is készítenek.

A konyhára is beleshettünk, ahol épp lazac sült a hambik és az enchilada mellett

Mint mondták, Veszprémben nehezebb dolguk lesz, mint Diósdon volt, mert nem annyira befogadóak itt az emberek, de pozitív visszajelzéseket kaptak a nyitásról. Egy 80 év körüli néni például csak azért tért be hozzájuk, hogy elmondja, mennyire örül, hogy ilyen forradalmi újítás és vérpezsdítés érkezett a belvárosba.

A pörgés nem áll le a belváros elcsendesedése után sem a Johnny's-ban, ugyanis az este fél 10-ig tartó nyitvatartás utolsó perceit is kihasználják a vendégek.

Happy cup
Forrás:Johnny's Bistro Veszprém Facebook


Hozzászólások