Keresés
-18O
Veszprém
2020.11.29., vasárnap (Taksony)

Gasztrohedonizmus a Somlón

Offmedia- 2016.07.04. 14:00
492
Geotúra, vásár, kultúra, gasztronómia a Somlón.

A Somló Séd-DŰLŐngélő a Somló-hegy somlószőlősi oldalán elhelyezkedő Séd-dűlőről kapta a nevét.

Zene és komédia a szőlőtőkék között, a diófák árnyékában és a hűs pincékben, ahol a családi pincészetek kézműves boraival, vásári komédiákkal, koncertekkel, vezetett geotúrával, néptánc-fellépésekkel, dézsavű fürdővel, ultisátorral, szabadtéri sütés-főzéssel és megannyi kulturális és gasztronómiai programmal várják a vendégeket.

Sült hal somlóiban kíván úszni! A gasztrohedonista program a DŰLŐngélő egyik kiemelt eseménye, melyen gazdák boraiból házasított és palackokba töltött DŰLŐngélő cuvéet tiszai-fokhagymás-sült-hallal kínálják a szervezők. Kiváló párosítás! Erre a programra 100 adag hal érkezik, melyet a "hírös" Szalma Tóni módon készítenek el az Algyőről érkező vendégek.Az est kiemelkedő koncertje a Somló-hegy tetőn a Csík Zenekar koncert. Ide vezetett túrával lehet feljutni a DŰLŐngélőről, a túrát környezetkímélő sétáló fröccspalackokkal könnyítik a szervezők. 

A DŰLŐngélő egyik kuriózuma, hogy a korlátozottan rendelkezésre álló infrastruktúra miatt igazi nomád fesztiválélményre számíthatnak a fesztiválozók, és ennek megfelelően az egyes pincészeteket mint szálláshely is ki lehet próbálni. 

A fesztivál a természetközeli borász életmód értékeit, örömeit és a Somló-hegy történelmi hírű, minőségi borait kívánják bemutatni a látogatóknak.


/MTI-OS/

Hozzászólások