Keresés
-18O
Veszprém
2020.12.03., csütörtök (Ferenc, Olívia)

Kedvencünk a sajttorta

Káposztás Vivien- 2016.04.18. 13:27
375
Az igaz, hogy nem diétabarát, de azt hiszem, ez pont egy olyan desszert, amiért megéri futni még egy kört, vagy tekerni pár plusz kilométert. Ez pedig a sajttorta, most éppen eperöntettel.
Az elkészítése igazán könnyű még kezdő konyhatündérek számára is, a végeredmény pedig még akkor is megéri, ha magunk törjük a kekszet.

Kísérleteztem már többféle recepttel, próbáltam túróval vegyíteni a krémsajtot, zabkekszből gyúrtam az alapot, készítettem banánnal, lime-mal, de azt hiszem, a családi és baráti körben is legnagyobb kedvenc ez a recept volt, amit most megosztok veletek is.

Amire szükség lesz:

a tésztához:
20 dkg margarin
20 dkg kekszpor (darált keksz, lehet háztartási, vagy zabkeksz, ízlés szerint)

A krémhez:
25 dkg natúr Philadelphia sajtkrém (nem érdemes spórolni rajta, egyszerűen ezzel a legjobb)
25 dkg porcukor
3 tojás
1 evőkanál tejföl (elhagyható)
2 csomag vaníliás cukor
2 ek. citromlé
1 citrom reszelt héja.

Az öntethez:
30-35 dkg eper
10 dkg porcukor.

Elkészítés:

A kekszport és a vajat összegyúrjuk, kibéleljük vele a kivajazott tortaformánkat úgy, hogy hagyunk neki peremet, fontos hogy a forma oldalára is kerüljön. Ezt kis időre hűtőbe tesszük.

A Philadelphiát és a porcukrot botmixerrel összedolgozzuk, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a kevés tejfölt, belereszeljük a citrom héját, és 1-2 kanállal a levéből is adunk hozzá. Jöhet a vaníliás cukor és ismét mixelünk.

Az összedolgozott krémet ráöntjük a hűtőtt tésztaalapra, és 190-200 fokos sütőbe teszsük 45-50 percig.

Ne lepődjünk meg, a teteje barnulni fog, de ez a menete az isteni desszert elkészítésének. A sütés utolsó 10 percére érdemes fóliával letakarni a tortánkat.

Tálalás előtt elkészítjük az öntetet, ami szintén nem ördöngősség. Az epret és porcukrot összemixeljük, míg édes, folyós nem lesz.

Ha megvagyunk, kis hűtés után készüljünk a legjobbra, a kóstolásra.

Ugye, hogy megérte?  Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások