Keresés
-18O
Veszprém
2020.11.29., vasárnap (Taksony)
  • Főoldal
  • Gasztro
  • Kezdődik! Már most kivontak egy adventi desszertet a forgalomból

Kezdődik! Már most kivontak egy adventi desszertet a forgalomból

MTI- 2016.10.30. 11:00
661
Sajátmárkás adventi desszert bukott meg az ellenőrzésen.

Adventi desszertet vont ki a forgalomból a termék nem jelölt törökmogyoró-tartalma miatt a dm bolthálózat - tájékoztatta  Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-t pénteken.

 

A hivatal tájékoztatása szerint a dm Kft. saját hatáskörben kivonta a forgalomból a "dmBio adventi desszert 140 g" terméket.

 
Az érintett tétel az üzletekben már nem található meg, azonban elővigyázatosságból azt kérik, hogy a mogyorófélékre allergiások vagy érzékenyek ellenőrizzék a megvásárolt termékeket, és ha annak minőségmegőrzési ideje 2017. február 2., ne fogyasszák el.

A Nébih a dm vállalkozástól, valamint az európai uniós riasztási rendszeren keresztül is úgy értesült, hogy a desszert csomagolásába egy másik adventi termék - bio tönkölycsillag - került, ami allergén anyagot tartalmaz, és ez a jelölésen nem szerepelt. A problémára vállalati önellenőrzés során derült fény.

A dm közölte, hogy a termék visszavihető a vásárlás helyére, ahol visszatérítik a vételárát. A termékvisszahívás folyamatát a Nébih ellenőrzi.

 

Hozzászólások