Keresés
-18O
Veszprém
2020.06.04., csütörtök (Bulcsú)
  • Főoldal
  • Gasztro
  • Széll Tamás győzelmével Magyarország bekerült a gasztronómiai elitklubba

Széll Tamás győzelmével Magyarország bekerült a gasztronómiai elitklubba

MTI- 2016.05.11. 19:47
443
Azzal, hogy Széll Tamás megnyerte a Bocuse d'Or európai döntőjét Budapesten, Magyarország még inkább felkerült a világ gasztronómiai térképére.

Az ország bekerült a gasztronómiai elitklubba - mondta a szerdai eredményhirdetést követően a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke az MTI-nek.

Széll Tamás magyar séf, segítője, Szabó Kevin és felkészítője, Vomberg Frigyes (b-j) a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjén
Forrás:MTI Fotó: Kovács Tamás

Nilai Ákos kiemelte: ez a díj a teljes magyar gasztronómiában és szállodaiparban dolgozókat arra kötelezi, hogy a továbbiakban még jobb teljesítményt és minőséget nyújtsanak a vendégek kiszolgálásában Magyarországon.

Hozzátette: ez nagy feladatot ró a szakmára, ami elől nem térhet ki. Jelezte ugyanakkor, hogy például az oktatásban is adódnak feladatok, azt a mostani díj és a Michelin-csillagok fényében újra kell gondolni, Széll Tamás ugyanis sok fiatalnak lehet példaképe.

Forrás:MTI Fotó: Kovács Tamás
Nilai Ákos utalt arra, hogy Széll Tamás elsősége csapatmunka eredménye, amit ennek megfelelően kell értékelni. Dicsérte a szervezőket az esemény világszínvonalú megrendezéséért és a kiváló minőségű alapanyagok biztosításáért.

Hozzászólások