Keresés
-18O
Veszprém
2020.11.26., csütörtök (Virág)
  • Főoldal
  • Gazdaság
  • 130 új munkahelyet teremt, 7,7 milliárd forintból fejleszt a Penny

130 új munkahelyet teremt, 7,7 milliárd forintból fejleszt a Penny

MTI- 2016.11.09. 18:40
3550
Ünnepélyes ásónyom ünnepség keretében kezdődött el a Penny Market harmadik logisztikai központjának építése Veszprémi Déli Intézményi Központjában.

Az új központ egy 10 hektáros területen jövő ősszel kezdi meg működését.

Fónagy János

A veszprémi beruházás helyszínét szakértői csoport bevonásával, logisztikai és az infrastrukturális adottságok figyelembe vételével választották ki. Az új 26,500 négyzetméter összterületű logisztikai központ biztosítja az ellátási lánc zavartalan működését és közel 60 Nyugat-magyarországi Penny Marketet fog kiszolgálni. Mivel a szállítási távolság lényegesen csökkenni fog az üzletek és a raktárak között, így a környezetre is kevesebb terhelést és károsanyag-kibocsátást jelent majd az áruszállítás. Azzal, hogy a szállítási idő rövidebb lesz a termelők és az áruházak között, a Penny biztosítani tudja azt, hogy a legfrissebb termékek kerüljenek a fogyasztókhoz.

Jens Thilo Krieger

Jens Thilo Krieger, a Penny Market ügyvezető igazgatója hozzátette: „Büszkék vagyunk arra, hogy munkahelyet teremtünk a régióban, így hozzájárulhatunk a gazdaság növekedéséhez. Örömmel tölt el bennünket, hogy az új logisztikai központ nem csak a vonatkozó energetikai előírásoknak felel meg, hanem napelemes rendszer telepítésére is alkalmas lesz. Megtisztelő, hogy ezt a 21. századi követelményeknek megfelelő beruházást hozzáértő magyar partnerekkel, a Studio IN-EX generáltervező és a KESZ generálkivitelező szakembereivel valósíthatjuk meg.”

Időkapszula letétel

“Egy új logisztikai központ építése számunkra nem csak egy beruházást jelent, hanem a Penny Market új kapcsolatainak kezdetét is az adott régióval. Fontos számunkra, hogy gyorsan és hatékonyan tudjuk kiszolgálni bővülő üzlethálózatunkat, ezáltal pedig növeljük vásárlóink elégedettségét. A beruházással erősítjük Nyugat-magyarországi jelenlétünket és támogatjuk a Penny Market terjeszkedését.” – mondta az ünnepségen Silke Janz, a Penny Market ügyvezető igazgatója.

Silke Janz

A munkaerő-toborzás már elkezdődött azért, hogy az új logisztikai központ megnyitására már meglegyen a közel 130 munkatárs. Az új egységtől a meglévő két raktár - Alsónémedi és Karcag - működésének egyszerűsödését várja a vállalat. A központban dolgozó kollégák munkáját új gépek és modern felszerelések segítik majd. Jól kiépített helyi infrastruktúra, a transzferbusz és egy újonnan épített bicikliút biztosítja majd a logisztikai központ és a környék könnyebb megközelíthetőségét. Ezen túl a vállalat 7000 új cserje ültetésével fejleszti a környéket.

A Penny Market számára 2016 a megújulás éve. A vállalat idén fejezte be áruházainak felújítását és megnyitotta 207. egységét is Magyarországon. A megújulást egy szeptemberben indított kreatív kommunikációs kampánny is támogatja.

Hozzászólások