Keresés
-18O
Veszprém
2021.01.24., vasárnap (Timót)

700 milliós fejlesztést adtak át Veszprémben

MTI- 2016.12.09. 14:17
1620
Új gyártócsarnokot, raktárépületet és gyártóberendezéseket adtak át a kerámiatermékeket gyártó veszprémi Bakony Csoportnál, a beruházás értéke meghaladja a 700 millió forintot - közölte a cégcsoport vezetője pénteken a városban tartott átadó ünnepségen.
Janni Ferenc elmondta, hogy a magyar tulajdonú Bakony Csoport 1200 négyzetméteres üzemcsarnokában a kerámiaégetéshez használt új alagútkemence működik, amely új termékek gyártását, így új partnerek megjelenését teszi lehetővé. A beruházás várhatóan 300 millió forintos plusz árbevételt eredményez majd - fűzte hozzá.

A 760 millió forintos beruházásból 267 millió forint uniós támogatás, a többi saját forrás. A beruházás fontos eleme az alagútkemence, az új berendezés egy 34 éves kemencét vált ki, így az eddigieknél modernebb és olcsóbb lesz a gyártás - közölte.

Forrás:Youtube/Bakony Ipari Kerámia
Janni Ferenc elmondta azt is, hogy a Bakony Ipari Kerámia Kft., a CeramDisc Kft. és a Bakony Kopásálló Technológia Kft. alkotta csoportnál évente több mint 55 millió darab kerámia alkatrészt állítanak elő.

Felidézte: a vállalat elődje 1972 és 2001 között gyújtógyertyákat állított elő, majd 2000-ben az új tulajdonos megjelenésével megkezdődött a műszaki kerámia gyártása, 2005-től pedig a speciális kerámia előállítása. Huszonöt országba 250 vevő részére gyártanak termékeket, elsősorban beszállítóként.

A csoport legnagyobb cége a Bakony Ipari Kerámia Kft., amely többek között orvosi műszert, kerámiaszálakat, gyomorszondát gyárt. A CeramDisc Kft. kerámiatárcsák, szigetelőcsövek előállításával foglalkozik. A cégcsoport harmadik vállalata, a Bakony Kopásálló Technológia Kft. pedig standard téglákat, csöveket, hengereket gyárt - közölte.

A cégcsoport vezetője elmondta, hogy 2005-ben az árbevétel 760 millió forint volt, az idén pedig meghaladja a 3 milliárd forintot.

Hozzászólások