Keresés
-18O
Veszprém
2020.10.28., szerda (Simon, Szimonetta)
  • Főoldal
  • Gazdaság
  • Gokartverseny, szépségápolás, grafológiai elemzés az állásbörzén

Gokartverseny, szépségápolás, grafológiai elemzés az állásbörzén

Káposztás Vivien- 2016.04.20. 16:00
521
Többéves kihagyás után, szerdán ismét állásbörzét tartottak a Pannon Egyetemen.

Már 9 órakor óriási érdeklődés mutatkozott a Pannon Egyetem Állásbörzéje iránt az intézmény B épületében. Az előzetes regisztráció-ellenőrzés, a nyereményjátékra invitálás és ajándékcsomag begyűjtése után már bent is voltunk az aulában, ahol összesen 32 kiállító várta a munkakeresőket.

Pipis István, az Egyetemi Centrum Kft. ügyvezetője, az állásbörze főszervezője az Off Médiának nyilatkozva elmondta, hogy nagy érdeklődésre számítottak mind a hallgatók, mind a kiállítók részéről, mivel ilyen eseményt utoljára 2012-ben rendeztek itt az egyetemen. Az álláskeresők tájékozódhatnak a munkaerő-piaci lehetőségeikről és az elvárásokról. A résztvevő cégek, szervezetek pedig pontos képet kaphatnak arról, mely területek a népszerűbbek, vonzóbbak a pályakezdők számára. A főszervező szerint az utóbbi évek kihagyása annak tudható be, hogy a nagyobb, országos állásbörzék „elvitték" a munkakeresőket a fővárosba, más régiókba. Éppen ezért a partnerek is örömüket fejezték ki a rendezvény iránt, többen jelezték, hogy hiányzott már a régióban egy ilyen börze.

A szervezőktől megtudtuk továbbá, hogy egész nap előadások, bemutatók, egyéb programok színesítették a börzét. Az érdeklődők a gokartozás, minidrift mellett akár szépségápolási tanácsot is kérhettek, de önéletrajzírásban, feljavításban és grafológiai elemzésben is segítettek a látogatóknak, illetve aki segíteni akart, „vérét is adhatta" a Vöröskereszt pavilonjánál.

A jelenlévő cégek nem csak egy-egy területre, hanem szélesebb  körben keresik az új munkaerőt: gazdász, bölcsész, mérnöki területeken egyaránt. Pipis István elmondta továbbá, hogy az egyetem azzal is segíti az álláskeresőket, hogy saját honlapjukon is feltüntetik az aktuális állásokat.

Forrás:offmedia

A standoknál megyei, nemzetközi cégek, hivatalok egyaránt bemutatkoztak, többek között az Alcoa, Audi, Continental, Fornax, HungaroControl, Johnson Controls, BorsodChem, Valeo, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Veszprém Megyei Kormányhivatal, Zoltek, Opel, Bourns, Molgroup – a teljesség igénye nélkül.

A pultoknál minden cég bemutatta magát az érdeklődőknek, tájékoztatást adtak az aktuális állásaikról, lehetőségeikről, továbbá tíz kiállító készült bemutatóval is.

Az Audi Hungaria rögtön az épület előtt felhívta magára a figyelmet a kiállított SE Cabriolet-val. A HR-osztály képviselőitől megtudtuk, körülbelül 50-60 pozícióra tudnak jelenleg állást nyújtani, keresnek gépészt, informatikust, de pénzügyi területen is kínálnak munkát. Egyaránt várnak pályakezdőket, illetve gyakornokokat is saját programjukba. A jelenleg 11.500 személyt foglalkoztató üzem elsőorban a jó kereseti lehetőség és a számos Győr környékén felhasználható „audis" kedvezmény miatt lehet vonzó.

Forrás:offmedia


Képviseltette magát Veszprém város is, ahol a régió természeti szépségeit ismerhették meg az érdeklődök: a Bakony, a Balaton, a Balaton-felvidék a Somló helyi értékeit, turisztikai lehetőségeit mutatták be.

A Bourns autóipari cég standjánál a kolléga=barát felirat vonzotta az érdeklődőket. Az ajkai telephelyű cég gépbeállító, quality mérnök, termelésvezető, vegyész, folyamat mérnök pozíciókat kínált műszaki illetve gazdasági végzettségű álláskeresőknek.

A NAV Veszprém Megyei Adóigazgatósága a standjuknál informált többek között a bérekről, a munkavállalást elősegítő adókedvezményekről, a külföldi munkavállalással kapcsolatos teendőkről, a jogviszonyokról, jövedelem bevallásról.

Forrás:offmedia


A grafológiai elemzést végző, önéletrajz írásában segítséget nyújtó pultnál Soóky Andrea grafológustól, szaktanácsadó trénertől megtudtuk, hogy egyre több helyen elvárás a kézzel megírt önéletrajz leadása is. Az írásszakértők segítséget nyújtanak a cégeknek és az álláskeresőknek egyaránt.

Előbbi esetében segítenek személyiséget elemezni, a mentális képességeket kiszűrni a motivációs levélből. Megismerik a jellemet, az adottságokat, majd ütköztetik az adott pozíció elvárásaival, és elemzik a motivációt.

A szakgrafológus a munkakeresőket is segíti, elmondta, milyen hibákat ejtenek gyakran az önéletrajzírók. Sokan például beleírják saját előnyeikhez, erősségeikhez azokat a tulajdonságokat, amiket az adott állásnál elvárásként felsorolnak. Az írásszakértők ki tudják szűrni azt, ha valaki ezt csak az elvárás miatt írja bele, de igazából nem rendelkezik az adott tulajdonsággal. Ha első körben, a motivációs levélből nem is, de az interjún lediktált kézírásból már biztosan kiszűrik a füllentőket az erőltetett betűkből. Pontosan megállapítható a stressztűrő-képesség, a figyelemfelkeltő és a domináns tulajdonságok mindegyike.

A próba állásinterjún mindenki kipróbálhatta magát, hogy  élesben már tökéletesen felkészült legyen, és a legjobbat hozza ki magadból!

Végül, de nem utolsó sorban a Go-kart, Go-Bosch végső kihívásán az intelligencia és a bátorság találkozása volt megfigyelhető, ahol 10 felsőoktatási intézmény 3 éves munkája ért célba. Autonom gokartok álltak össze a Bosch legmodernebb technikájának köszönhetően. A Mérnökök Játékterén lehetőség volt szabadulós csapatjátékra, minidriftre és gokartozásra is.

Forrás:offmedia


A rendezők végül kifejtették, szórakozva segítették az álláskeresőket, illetve a cégnek a munkaerő-toborzást.

Hozzászólások