Keresés
-18O
Veszprém
2020.12.03., csütörtök (Ferenc, Olívia)

Átadták a megújult Hotel Füred szállodát

Offmedia- 2016.04.18. 11:33
524
Átadták a 4,6 milliárd forintból megújult Hotel Füredet csütörtökön Balatonfüreden.
Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a megnyitó ünnepségen kiemelte, hogy a 4,6 milliárd forintból 1,6 milliárd forint kormányzati, illetve uniós támogatásból származik. 
Az államtitkár szerint a kormány, a gazdasági élet és a helyi szereplők összefogásának eredményeként a Balaton egyik legszínvonalasabb szállodájává lett a megújult Hotel Füred.

Hozzátette: a szálloda mintegy 800 fő befogadására alkalmas konferenciaterme lehetőséget nyújt a Balaton szezonalitásának kezelésére.
Csepreghy Nándor úgy fogalmazott: a turisztikai fejlesztések iránt a kormány elkötelezett, ehhez azonban szövetségesekre van szüksége, akiket a jelenlegi fejlesztés során is maga mellett tudhatott.

Füred Hotel
Forrás:http://www.balatonfured.hu/

Éveken át tartó enyészet és kétéves felújítás után, 4,6 milliárd forintból megújult a Füred Hotel
Fotó: http://www.balatonfured.hu/
Kitért arra is, hogy a most átadott létesítmény is példázza, hogy a Széchenyi 2020 program keretében felhasználható 12 ezer milliárd forint a társadalmi és gazdasági célkitűzések irányába mutató fejlesztéseket szolgálja.
Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, hogy a beruházás 2014 őszén indult, és megfeszített munka árán válhatott a szálloda Balatonfüred zászlóshajójává, amely a minőségi turizmus szolgálatába áll és számos munkahelyet teremt. 
Bóka István, Balatonfüred polgármestere (Fidesz-KDNP) felidézte, hogy a szálloda évekig zárva volt, a város egyik szégyenfoltjaként tekintettek rá.

Czigle János szállodatulajdonos az MTI kérdésére válaszolva kifejtette: a megújult hotel közel 400 férőhelyes, az épület 13 szintes, 300 férőhelyes látványkonyhával felszerelt étterme és wellness részlege is van.

Hozzászólások