Keresés
-18O
Veszprém
2019.10.18., péntek (Lukács)

Decemberben kell dönteni az eváról

Offmedia- 2016.12.01. 12:00
565
2016. december 1. és december 20. között választhatják 2017-re az egyszerűsített vállalkozói adót (eva) az újonnan bejelentkező adózók.

A Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóság tájékoztatója:

Azoknak, akik 2016-ban az eva szerint adóztak, és ezen 2017-ben sem változtatnak, nem kell újra bejelentkezniük.

Az adatlapok 2016. december 1–jétől letölthetők a NAV honlapjáról, illetve papíron is hozzáférhetők a NAV ügyfélszolgálatain. A nyomtatványok ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postán, illetve az ügyfélszolgálatokon személyesen is benyújthatók.

Az eva szerinti adózást többek között egyéni vállalkozók, egyéni cégek, betéti társaságok, korlátolt felelősségű társaságok, ügyvédi irodák és közkereseti társaságok választhatják december 20-ig. A bejelentkezés ugyanezen időpontig írásban visszavonható. A határidő elmulasztása esetén igazolási kérelem előterjesztésének nincs helye.

Ugyancsak 2016. december 20-ig lehet kijelentkezni az Eva törvény hatálya alól. Azoknak kötelező kijelentkezni, akik december 20-án nem felelnek meg az eva feltételeinek, például, ha ebben az időpontban adótartozásuk van.

Az egyéni vállalkozók szintén december 20-ig nyilatkozhatnak arról is, hogy magasabb összegű társadalombiztosítási ellátásokhoz a járulékokat a minimálbér másfélszerese feletti járulékalap után fizetik meg.

A NAV a bejelentkezés elfogadásáról vagy elutasításáról, illetve a kijelentkezésről értesíti az adózókat.

Részletes információk: www.nav.gov.hu oldalon.

Hozzászólások