Keresés
-18O
Veszprém
2020.07.09., csütörtök (Lukrécia)

Ennyibe kerül a várpalotai elkerülő

MTI- 2016.10.07. 15:59
1557
Letették a várpalotai elkerülő második ütemének alapkövét.

Több mint 6 milliárd forintból valósul meg a 8-as főút várpalotai elkerülőjének második üteme - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese az útszakasz pénteki alapkőletételének ünnepségén Várpalotán.

Mayer András elmondta: a nettó 6,265 milliárd forintos beruházás során 3,4 kilométer, kétszer két sávos fizikailag elválasztott útpálya, 1,5 kilométer közút és 1,9 kilométer szervizút épül, emellett Pétfürdőnél külön szintű csomópontot alakítanak ki. Hozzátette: készül két körforgalom, egy közúti aluljáró, egy gyalogos és kerékpáros aluljáró, valamint felújítanak két közúti felüljárót is.


Forrás:Off Média


Campanari-Talabér Márta, Várpalota fideszes polgármestere a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb várpalotai beruházásának nevezte az elkerülő út építését, amellyel nemcsak élhetőbbé, hanem vonzóbbá is válik a város, és megközelíthetősége is javul.

Kontrát Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a helyiek által közel negyven éve várt elkerülő úttal jelentősen javulnak a térségben élők életkörülményei. Emlékeztetett, hogy több mint 600 millió forintos beruházással a nyáron újult meg a 8-as főút jelenlegi, Várpalotát átszelő szakasza is.

A várpalotai elkerülő út első üteme nettó 21,849 milliárd forintból épül az inotai erőműtől déli irányban a város alatt a Berhidai utcában épülő vasúti hídig. A második, nettó 6,265 milliárd forintos szakasz innen a 8-as főút Hajmáskér határában véget érő, kétszer két sávos szakaszáig tart. A két ütemben épülő elkerülő út teljes hossza meghaladja a kilenc kilométert, megépültével az M7-es autópályától Veszprémig megszakítás nélkül kétszer két sávos gyorsforgalmi út vezet majd.


Hozzászólások