Keresés
-18O
Veszprém
2020.11.26., csütörtök (Virág)
  • Főoldal
  • Gazdaság
  • Elnéptelenedéshez vezethet, ha nem zárkóztatjuk fel a magyar béreket

Elnéptelenedéshez vezethet, ha nem zárkóztatjuk fel a magyar béreket

MTI- 2016.12.16. 23:23
895
Európai szintű bérekre van szükség Vona Gábor szerint.

Valódi béremelésre van szükség Magyarországon, mert "ha nem zárkóztatjuk fel a magyar béreket" az európai szinthez, elnéptelenedik az ország - hangsúlyozta a Jobbik elnöke országjáró körútjának egri állomásán pénteken. 

 

Vona Gábor azt mondta: országjárásának egyik nagy tanulsága, hogy bár a kormánypárti képviselők sikerpropagandaként utalnak a minimálbér emelésére, az emberek többsége nem osztja ezt a "hurráoptimizmust". A magyarok úgy gondolják, hogy a 2004-es uniós csatlakozás óta kicsit sem közelítette meg bérük, illetve annak vásárlóereje az európai színvonalat - tette hozzá.

A Jobbik legfontosabb célja 2017-ben az lesz, hogy jelentős mértékben emelkedjen a magyar emberek bérszínvonala, elismerve munkájuk valódi értékét - közölte Vona Gábor. Hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök eddig egyszer sem állt ki a magyar emberek érdekében e témában sem Brüsszelben, sem Strasbourgban.

Az ellenzéki pártelnök arról is beszélt: a magyar közéletnek két súlyos bűne van, a korrupció és az arrogancia, melyekért "a kormány a felelős". "Kormányzásra készülő pártként tanultunk a jelenlegi kormánypárt hibáiból és országjárásunkkal is próbáljuk ellensúlyozni a jelenlegi tendenciákat" - fűzte hozzá.

Vona Gábor szerint Orbán Viktor a saját tulajdonának tekinti Magyarországot, ezért a Jobbiknak az a feladata, hogy 2018-ban visszaszerezze az országot a magyar emberek számára, akik jelenleg félnek felvállalni politikai véleményüket és a jelenlegi kormánnyal szembeni kritikájukat.

 

Hozzászólások