Keresés
-18O
Veszprém
2021.01.18., hétfő (Piroska)

Hamis edényszállítmányt foglaltak le a pénzügyőrök

MTI- 2016.08.04. 15:30
421
Újabb hamis edényszállítmányt foglaltak le Vámosszabadinál.

Egy hónapon belül újabb hamis edényszállítmányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Vámosszabadi térségében, a mostani, több mint 600 millió forint értékű rakomány címzettje is az a cég volt, ahová a július 14-én lefoglalt, szintén hamis edénykészletek is tartottak - tájékoztatta a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-t.

 

Kovács Mária elmondta, hogy az alig egy hónapja megállított kamion ellenőrzése véletlenszerű volt, de most célzottan ellenőrizték az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszerbe (ekáer) bejelentett adatok alapján.

Fotónk csak illusztráció
 
A szlovák rendszámú teherautóban 1150 darab edénykészletet találtak, amelyek megtévesztésig hasonlítottak egy másik cég által forgalmazott termékekre, amit az érintett társaság szakértője is megerősített. A rakomány értéke 667 millió forint volt.

Hozzátette: a termékek csomagolása ugyan eltért a legutóbb lefoglalt hamis edénykészletekétől, azonban a termékek alkalmasak lettek volna a vásárlók megtévesztésére.

Az ellenőrök versenytárs utánzása miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

A július 14-i szállítmány ellenőrzése után a NAV munkatársai abban a fővárosi raktárban is ellenőriztek, ahová a kamion tartott. A rakomány és a raktárban tárolt edénykészletek értéke 835 millió forint volt. Akkor iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás.

 

Hozzászólások