Keresés
-18O
Veszprém
2020.09.28., hétfő (Vencel)
  • Főoldal
  • Gazdaság
  • Jelentős fejlesztéseket tesz lehetővé Veszprém idei költségvetése

Jelentős fejlesztéseket tesz lehetővé Veszprém idei költségvetése

MTI- 2017.02.10. 14:31
1108
Stabil működést, jelentős fejlesztéseket tesz lehetővé Veszprém idei költségvetése, amelynek elsősorban a családok a kedvezményezettjei - jelentette ki a város polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP) a családok költségvetésének nevezte Veszprém 2017-es büdzséjét, amelyben két óvoda építése és bölcsődei kapacitásbővítés is szerepel.

Kifejtette: 16 milliárd forint a költségvetés főösszege, amelyből 70 százalékot működésre, 30 százalék pedig fejlesztésre fordítanak.

Hozzátette, hogy korszerűsítik a csapadékelvezető rendszert, fejlesztik az úthálózatot, az év második felében megkezdik az uszoda építését, valamint tervezik a Petőfi Színház és a stadion rekonstrukcióját.

Az év kiemelt feladatai között szerepel a közösségi terek karbantartása és megújítása, továbbá a parkolóhelyek számának növelése is - közölte a polgármester, hangsúlyozva, saját forrásból is jut fejlesztésre, a gépjárműadó teljes összegét útfejlesztésre fordítják.

Porga Gyula  kitért arra, hogy a közterületek virágosítására szánt tavalyi összeget megduplázták, így idén 30 millió forinttal többet fordítanak erre a célra.

A polgármester elmondta: a 11 milliárdos működési kiadás 24 százalékát oktatásra, 22 százalékát a kultúrára, 18 százalékát önkormányzati igazgatásra, 17 százalékát városüzemeltetésre, 14 százalékát szociális célokra, 5 százalékát sportra fordítják.

Folytatódik a fiatalokat célzó ösztöndíjprogram, és a Randi szerda sorozat, amelynek köszönhetően a fiatalok kedvezményesen látogathatják a városi intézmények programjait - fűzte hozzá.

Porga Gyula közölte: a 2016. decemberi adatok szerint Veszprém a munkanélküliek számát tekintve 1,8 százalékos mutatóval Sopron és Győr után a harmadik legjobb helyen szerepel. Ez az eredmény is hozzájárul a kiszámítható pénzügyi tervezéshez - jelezte a polgármester.

Hozzászólások