Keresés
-18O
Veszprém
2020.11.26., csütörtök (Virág)

Kétszeresére nő a veszprémi Prospektus Nyomda kapacitása

MTI- 2017.01.24. 11:42
1078
Kétszeresére, óránként 24 ezer ívre nő a veszprémi székhelyű Prospektus Nyomda kartonalapú csomagolóanyag-gyártó kapacitása, egy több mint 200 millió forintos uniós támogatásnak köszönhetően - tájékoztatta a cég ügyvezető igazgatója az MTI-t.
Forrás:prospektusnyomda.hu

Tóth Gábor elmondta, a fejlesztés összesen a 446 millió forintba kerül.

Az uniós támogatásból megvásárolt nyomógép a legújabb technológiai színvonalat képviseli, rövid gépbeállítási időkkel valamint rendkívül gyors, óránként mintegy 16 ezer ív nyomtatási sebességgel üzemel. A nyomtatást követő lépés a termékek kimetszése és a hulladékok eltávolítása. Erre a feladatra egy hibrid kimetsző gép áll üzembe, amely a két mozzanatot egy lépésben hajtja végre, tovább rövidítve a gyártási időt - részletezte Tóth Gábor.    

Elmondta, az 1986-ban egyszemélyes cégként megalapított Prospektus Kft. 2012 óta foglalkozik csomagolóanyag gyártásával. Hozzátette, 2003-ban a Prospektus Nyomda a világ legnagyobb nyomdagép-gyártójának, a német heidelbergi nyomdagépgyárnak referenciahelyévé vált.     A cég 2,5 milliárd forint értékű épület és eszközparkkal rendelkezik és több mint 50 alkalmazottja van. Magazinokat, katalógusokat, prospektusokat, plakátokat, térképeket, karton alapú csomagolóanyagokat állítanak elő.

2015-ben a cég adózás előtti eredménye 173 millió forint volt, árbevétele 1 milliárd 130 millió forintot tett ki, amelynek fele exportból származott - fűzte hozzá.

Hozzászólások