Keresés
-18O
Veszprém
2020.02.25., kedd (Géza)
  • Főoldal
  • Gazdaság
  • Kevesebbet keresnek és hátrányban indulnak a nők a munka világában

Kevesebbet keresnek és hátrányban indulnak a nők a munka világában

MTI- 2016.10.18. 08:28
441
A nők azonos pozícióban is kevesebbet keresnek a férfiaknál egy felmérés szerint.

A munkavállalók szerint a nők azonos pozícióban is kevesebbet keresnek a férfiaknál, a bérolló a vezető pozíciókban még szélesebbre nyílik - állítja a Randstad Workmonitor friss felmérése, amelyet kedden a Népszava közölt.

 

A felmérésben megkérdezett minden negyedik munkavállaló, főleg a nők úgy látják, hogy a férfiak azonos pozícióban többet keresnek mint a nők. Ezt alátámasztják a tavalyi Világgazdasági Fórum adatai is, amelyekből kiderül, hogy az Európai Unióban a nők 16 százalékkal keresnek kevesebbet a férfiaknál, Magyarországon pedig még ennél is nagyobb, 18,4 százalék a bérkülönbség.

 
Szokody Ágnes,a Randstad Hungary marketingmenedzsere a lapnak elmondta, hogy a vezető állásokban, a felsőfokú végzettségűek körében ennél is szélesebbre nyílik a bérolló.

A felmérés szerint minden második magyar munkavállaló úgy véli, hogy az előléptetéseknél is a férfiak vannak előnyben. Tíz nőből pedig hatan gondolják, hogy egy pozíció elnyerésénél hátrányban vannak a férfiakkal szemben.

A válaszadók 90 százaléka szívesebben dolgozna vegyes csapatban. Azt azonban háromból kettő állította, hogy jobb szeretne férfit a közvetlen főnökének - írja a Népszava.

 

Hozzászólások