Keresés
-18O
Veszprém
2020.10.21., szerda (Orsolya)

Miért üldözik el a turistákat?

MTI- 2016.06.07. 00:43
373
A turizmus támogatásáról és az agráriumról is szóltak az interpellációk, majd az azonnali kérdések között a miniszterelnököt faggatták a képviselők, az Országgyűlés hétfői ülésén.

Jobbik: miért üldözik el a turistákat?Kepli Lajos (Jobbik) kifogásolta, hogy a kormány jövőre kevesebb támogatást ad az idegenforgalom fejlesztésére az önkormányzatoknak. Szólt a balatoni strandok fizetőssé tételének tervéről, mondván: a kormány ott sarcolja meg az embereket, ahol csak tudja. Jelzésértékűnek ítélte, hogy a nyaralóvendégek száma a legkisebb mértékben a Balaton mellett nő.

Miért üldözik el a turistákat? - kérdezte.

Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkár az intézkedést azzal indokolta: 2017 januárjától a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ feladatokat vesz át az önkormányzatoktól, így a helyhatóságok forrásaikat átcsoportosíthatják. Hozzátette: az idegenforgalmi adóból származó bevételt az önkormányzatok szabadon használhatták fel, nem volt kötelező a turizmusra fordítaniuk.

Forrás:gettyimages

Közölte azt is: emelkedett a balatoni vendégéjszakák száma, a többi között azért, mert a kabinet támogatta a tó környéki rendezvényeket.

A képviselő nem fogadta el a választ, azt a Ház szavazta meg, 111 igen vokssal, 28 nem és 3 tartózkodó szavazat mellett.


Hozzászólások