Keresés
-18O
Veszprém
2020.10.26., hétfő (Dömötör)
  • Főoldal
  • Gazdaság
  • Penészes falak és rovartetemek a csomagolással foglalkozó hűtőházban

Penészes falak és rovartetemek a csomagolással foglalkozó hűtőházban

Offmedia- 2016.09.23. 12:34
631
Több mint 2,5 tonna élelmiszert foglalt le a NÉBIH egy hűtőházban.

Egy vecsési hűtőházat ellenőriztek múlt héten a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőrei.

Forrás:Nébih

Az üzemben 53 tétel, mintegy 2600 kg lejárt, jelöletlen, illetve ismeretlen eredetű élelmiszer megsemmisítését rendelte el a hatóság. A helyszínen tapasztalt higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették a vállalkozás csomagolási tevékenységét is. Penészes falak és mennyezet, valamint rozsdás berendezés fogadta a NÉBIH ellenőreit, amikor Vecsésen egy csomagolással is foglalkozó hűtőházat ellenőriztek. A helyszínen rovartetemeket is bőven találtak.

A higiéniai problémák miatt az üzem csomagolási tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették. A hatóság elrendelte 53 tétel, mintegy 2600 kg lejárt minőségmegőrzési idejű, illetve jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszer forgalomból történő kivonását. A megsemmisített termékek között akadt lepényhal, bébi polip, lazacfilé, szeletelt gomba, gyalult tök, de gyorsfagyasztott túrógombóc és borjú szűzpecsenye is. A lejárt élelmiszerek között volt például 2015 novemberi minőségmegőrzési idejű virágméz, illetve 2016 januári lazacfilé.

A szakemberek sérült, valamint szennyezett csomagolású termékeket is találtak. Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható. A higiéniai problémákat a hűtőház az ellenőrzés óta kijavította, így a megismételt hatósági szemle alapján folytathatta működését.

Forrás: Nébih

Hozzászólások