Keresés
-18O
Veszprém
2020.11.29., vasárnap (Taksony)

Új erdészeti irodaépületet adtak át a Bakonyban

MTI- 2016.11.03. 08:00
859
A bakonyi tájba illő, építészeti hagyományokat is alkalmazó épület 56 millió forintból készült el.

Az erdők javait nem kizsákmányolva, szigorúan csak gazdasági szemléletmód alapján felhasználva kell gyarapítani, hanem ezek jóléti, szociális feladatait is erősíteni kell - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdán a Veszprém megyei Olaszfalu melletti Alsóperén, ahol átadták a Verga Zrt. Királyszállási Erdészetének kétszáz négyzetméteres irodaépületét. 

 

A miniszter elmondta: a beruházás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az erdőgazdaság dolgozói méltó, 21. századi körülmények között tudják végezni munkájukat. 
Kiemelte: az ország félreesőbb, főutaktól távolabbi részein is szükségesek a fejlesztések, a beruházás pedig annak is jó példája, hogy a veszprémi erdőgazdaság vezetése odafigyel a rábízott javakra, "gondos gazda módjára sáfárkodik" velük. Az elmúlt években kilátók, erdei iskolák, tanösvények, táborhelyek, erdei kerékpárutak és pihenőhelyek létesültek itt, ez összhangban van a kormány filozófiájával is - mondta Fazekas Sándor.

Schumacher István, a Verga Zrt. vezérigazgatója elmondta: a társaság közel ötvenezer hektár állami erdőterületen gazdálkodik.  A saját forrásból megvalósított beruházásban egy kétszintes 200 négyzetméter összterületű, 500 négyzetméteres területen fekvő új épületet alakítottak ki parkolókkal, parkosítással.

 

Hozzászólások