Keresés
-18O
Veszprém
2019.10.22., kedd (Előd)

Új szerszámgyártó üzem épült Ajkán

MTI- 2016.10.14. 18:16
825
Kilencszázmillió forintos beruházást adtak át.
Átadták a Csaba Tool Kft. 900 millió forintos beruházással, 267,5 millió forintos európai uniós támogatással megvalósult szerszámgyártó üzemét pénteken Ajkán.

 

Az üzemet zöldmezős beruházásként egyhektáros ipari parki területen valósította meg a kft., egy 500 négyzetméter alapterületű üzemcsarnok, illetve egy 210 négyzetméteres irodai és szociális blokk létesült, ahol harminc embert foglalkoztatnak - mondta el az MTI kérdésére Stallmeiszter Csaba ügyvezető.

Hozzátette, hogy a 267,5 millió forintos európai uniós támogatásból kilenc új gépet - megmunkáló központokat, huzal- és tömbszikra forgácsoló berendezéseket, esztergát és köszörűket - szereztek be, illetve vásároltak pályázaton kívül használt gépeket is.


Az ajkai Csaba Tool Kft.-t 2014-ben alapították a Békéscsabán (Csaba Metál Zrt.) és Apcon (Csabacast Kft.) működő Csaba csoporthoz kapcsolódóan.

Az avatóünnepségen Marczinkó Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a kormány gazdaságpolitikájának kiemelt stratégiai célja Magyarország újraiparosítása. Az ipari termelés GDP-hez hozzáadott értékét a jelenlegi 23,5 százalékos értékről 30 százalék közelébe szeretnék emelnék.

Hozzátette, hogy a magyar ipar teljesítménye 2010 januárja óta 29 százalékkal nőtt, 2014-től pedig a régiós országok közül a legnagyobb mértékben, 13,1 százalékkal emelkedett. Kitért arra, hogy a további ipari fejlődéshez az intenzív növekedés irányába kell elmozdulni, hatékonyabban, jobbat, többet kell teljesíteni.

Fenyvesi Zoltán, a Veszprém megyei közgyűlés alelnöke kiemelte: 2016 augusztusában alig több mint 6500 álláskereső volt a megyében, ez közel kétezerrel kevesebb az egy évvel korábbihoz képest. Hozzátette: az idei első negyedévében Veszprém megyében az ipari termelés 2,7 százalékkal, az export pedig 4,1 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának adatait.

 

Hozzászólások