Keresés
-18O
Veszprém
2020.11.26., csütörtök (Virág)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Köszönet az építőknek: 500 forintért látogatható az állatkert hétvégén

Köszönet az építőknek: 500 forintért látogatható az állatkert hétvégén

Káposztás Vivien- 2016.10.11. 13:21
5674
Az önkormányzat és az állatkert egy új, hagyományteremtő kezdeményezéssel erősíti kapcsolatát.

A Veszprémi Állatkertben az elmúlt években megvalósult 1,2 milliárd forintos fejlesztés eredményeként tavaly év végére elérte a látogatók száma a 300 ezret.


Idén, ezt a számot, már most, a látogató év végére elérte a vadaspark, ami rekordnak számít.

Porga Gyula polgármester az új állatkerti kedvezmények ismertetéséről szóló sajtótájékoztatón kedden délelőtt elmondta, hogy mi, veszprémiek nagyon büszkék vagyunk az állatkert fejlődésére, fejlesztéseire.

Mint mondta, emlékezni kell azokra az építőkre, akik önkéntes, társadalmi munkával létrehozták a parkot, a most bevezetett kedvezménnyel nekik köszöni meg az állatkert a munkát.

Porga Gyula és Török László 8 éve ültek le először tárgyalni, azóta hatalmas fejlesztések valósultak meg az állatkertben

Október 14 és 16 között az önkormányzattal együttműködve rendezi meg a Veszprémi Állatkert a "nyugdíjasok hétvégéjét", ahol 500 forintos áron válthatnak jegyet az állatkertbe. A kedvezmény nyugdíjas igazolvány felmutatásával vehető igénybe.

Ezt az akciót idén először hirdetik meg, hagyományteremtő szándékkal, a későbbiekben pedig évről-évre szeretnék majd megtartani a nyugdíjasok hétvégéjét.

Török László, a Veszprémi Állatkert igazgatója elmondta a sajtó képviselőinek, hogy 8 évvel ezelőtt, amikor leültek a polgármesterrel tárgyalni, akkor még nem is álmodtunk róla, hogy ilyen hatalmas fejlesztést sikerül megvalósítani itt. Kiemelte, óriási eredmény egy 60 ezres lélekszámú városban a 300 ezer látogató.

Az elmúlt évek nagy fejlesztései, - mint az elefántház, a Szafari park, a hazánkban egyedülálló Madárröpde, a pingvinek, fókák medencés helyének kialakítása, valamint az ország legnagyobb dinoszarusz parkja - után nem ér véget a fejlesztések sora, hiszen a Modern Városok Program keretein belül újabb 2,5 milliárd forintos fejlesztés kezdődik meg hamarosan. Az összegből rekonstruálják a Fejes-völgyi részt.


Hozzászólások