Keresés
-18O
Veszprém
2020.08.09., vasárnap (Emőd)

500 tő marihuánát találtak a belvárosi ingatlanban

Offmedia- 2016.10.29. 14:09
1441
A veszprémi rendőrök vádemelési javaslattal zárták a vizsgálatot.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. december 18-án indított nyomozást kábítószer birtoklása bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, mert Veszprém egyik belvárosi ingatlanában feltehetően kábítószert termesztettek.

Az egyenruhások az ingatlan udvarán egy tő palántát találtak, amelyről botanikus szakértő megállapította, hogy az a cannabis nemzetségéhez tartozó növény. Ezt követően a veszprémi ingatlanban lefoglalásra került további 500 tő különböző fejlettségi szintű növény, amelyről a vizsgálat szintén kimondta, hogy kábítószernek minősülő vegyületet tartalmaznak.

A vizsgálat megállapította, hogy a helyszínen kábítószer termesztéshez ideális körülményeket teremtettek az oda felszerelt fénytechnikai, öntöző- és levegőztető berendezésekkel, illetőleg a növényeknek juttatott tápszerekkel, tápoldatokkal.

A rendőrök adatgyűjtése során két veszprémi férfi került látókörbe gyanúsítottként, akiknek megtörtént az elfogása és őrizetbe vétele, továbbá a bíróság elrendelte mindkettejük előzetes letartóztatását.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást a napokban befejezte, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészségnek.


Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Hozzászólások