Keresés
-18O
Veszprém
2020.10.30., péntek (Alfonz)

A buszon is vigyázz értékeidre!

Offmedia- 2016.12.20. 10:57
673
A veszprémi rendőrök bűnmegelőzési kampánya a helyi buszjáratokon folytatódott.
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a „Biztonságban az ünnepekben” kampány keretében, a tömegközlekedési eszközökön utazóknak adtak prevenciós tanácsokat. A rendőrök felhívták figyelmüket arra, hogy a legkisebb figyelmetlenséget is kihasználhatják a zsebtolvajok.

A programban közreműködött Kőrösi Csaba és Módri Györgyi színművészek, akik 2016. december 19-én délután a veszprémi vasútállomás előtti buszmegállóból induló 4-es számú járatra szálltak fel a rendőrség és az Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. munkatársaival. A rendőrök a felnőtt utasoknak rövid bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó kiadványokat adtak át, amelyekkel felhívták figyelmüket értékeik utazás közbeni megóvásának fontosságára.

A bűnmegelőzési előadók az alábbi tanácsokkal látták el az utazóközönséget:

  • Csak annyi készpénzt vigyenek magukkal, amire feltétlenül szükség van. A bankkártyájukat vásárláskor ne tévesszék szem elől, a PIN kódot ne írják fel sehova, azt jegyezzék meg!
  • Legyenek figyelmesek vásárláskor, a tömegben és a tömegközlekedéskor, táskájukat tartsák szorosan testközelben!
  • Legyenek még figyelmesebbek, ha úgy érzik, hogy egy idegen többször is az önök közelében tartózkodik, és észrevétlenül ellenőrizzék értékeiket!
  • Ne tegyék pénztárcájukat bevásárláskor a táskájuk, vagy kosárban lévő áruk tetejére, hátsó zsebükbe, hanem lehetőleg kabátjuk belső zsebébe, vagy kézitáskájukba, amit tartsanak szorosan testközelben!
  • Utazáskor is ügyeljenek csomagjaikra, pénztárcájukra, telefonjukra, azokat ne tegyék nyitott táskába, zsebbe!

Forrás: VMRFK

Hozzászólások