Keresés
-18O
Veszprém
2020.07.07., kedd (Apollónia)

A katasztrófavédelem felkészült a télre

Offmedia- 2016.11.10. 13:36
624
Bemutatták a rendkívüli időjárási körülmények kezelésének folyamatát, módszereit és jellegzetességeit.
Zugor István megyei üzemeltetési és fenntartási osztályvezető mutatta be a rendkívüli időjárási körülmények kezelésének folyamatát, módszereit és jellegzetességeit a résztvevőknek. Prezentációjában kitért a téli munkálatok során alkalmazott technikai eszközökre, valamint a téli beavatkozásokat megelőző védekezés fontosságára.

Forrás:Veszprém_MKI

Ezt követően szólt az intenzív havazás, a hófúvás, az ónos eső és az extrém hideg közúti következményeiről, majd ismertette az útinformációs segítségkérés lehetőségeit is. A tájékoztató zárásaként ismét a közút megyei igazgatója szólalt meg, a védekezésben résztvevők közötti szoros együttműködésének jelentőségét hangsúlyozva.

Tájékoztatója után a Veszprém Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság képviselői áttekintették a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóságának vezetőivel a rendkívüli téli időjárási helyzetekre való felkészülési feladatokat és egyeztették az esetleges rendkívüli események kezelését célzó operatív feladatokat.Az elmúlt időszakban a katasztrófavédelmi kirendeltségek szakemberei is részt vettek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemmérnökségein megtartott szemléken, melyek keretében bemutatták számukra a rendelkezésre álló gépparkot és szakfelszereléseket.

A szakemberek helyi szinten is egyeztették a hatékony együttműködés feladatait. A tanácskozásoknak és a jó együttműködésnek köszönhetően elmondható, hogy mindkét fél felkészült a rendkívüli téli időjárás során jelentkező események precíz kezelésére. A múlt hónapban megtartott helyi védelmi bizottsági üléseken is napirendi pontként szerepeltek a rendkívüli téli időjárásra történő felkészülés feladatai.


Megtörtént a befogadó-, illetve melegedő helyek ellenőrzése, csak a megyében negyven ilyen helyen jártak a katasztrófavédelem szakemberei. A kijelölt intézmények polgári védelmi, alapvető higiéniai és közegészségügyi, valamint tűzvédelmi helyszíni szemléje azt mutatta, hogy megfelelnek az előírt követelményeknek.

Az igazgatóság pontosította a szükségparkolók listáját, külön figyelve a télen kockázatosnak számító helyszínek elhelyezkedésére és az érintett útszakaszok forgalmi leterheltségére.

Forrás: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hozzászólások