Keresés
-18O
Veszprém
2019.10.22., kedd (Előd)

A megye védelmezőit díjazták

Káposztás Vivien- 2016.04.29. 00:49
342
A rendőrök védelmezője, Szent György napja alkalmából rendeztek gálát csütörtökön a Hangvillában.

Az est különlegessége volt hogy idén először adták a Komjáthy László-díjat.

A gálát Töreki Sándor rendőrfőkapitány nyitotta meg: - Szent György egymaga győzte le a sárkányt, de napjainkban már elképzelhetetlen az együttműködés, csak a közösségi összefogás lehet sikeres. Szent György lovagjainak páncélja segített legyőzni a fájdalmat, a kínt, a gyászt, és ez az ami kitartást, türelmet ad a rendőröknek, akik ezeréves elveket követve óvják az emberéletet – fogalmazott.

A dandártábornok elmondta, a megyei közgyűlés egyhangúlag fogadta el a tavalyi évi rendőrségi beszámolót, és köszönte meg az egész éves munkájukat.

Forrás:police.hu

Porga Gyula, Veszprém polgármestere vette át a szót, aki hangsúlyozta, hogy a városi képviselőtestület is csütörtökön hallgatta meg a rendőrség beszámolóját, amit szintén egyhangúlag elfogadtak, és megköszönték a védelmet. 

A városvezető elmondta, idén először adják át a Komjáthy Lászlóról elnevezett díjat, aki öt évig rendőrkapitány, majd polgármester volt 1911-30-ig, ami a város eddig történetének leghosszabb vezetését jelenti. Komjáthy László példakép lehet a mai fiataloknak, mert kiemelkedő eredményeket ért el a közbiztonság és a közrend érdekében. Komjáthy László munkája a jelenben folytatódik, a díj a városépítés és városvédelem elismeréseként szolgál. Akik az elismerést kapják, büszkék lehetnek magukra, a polgárok pedig rájuk.

Forrás:police.hu

A város elöljárója hangsúlyozta, hogy a rendőrség és a lakosság együttműködése elengedhetetlen. A  rendőrök a közösség védelmezői, annak tagjai, képzett szakemberek. Együtt egy biztonságosabb, boldogabb, békésebb jövőért dolgozunk.

Ezután Porga Gyula, Töreki Sándor és Polgárdy Imre a megyei közgyűlés elnöke adták át a díjakat.

Az első kategóriában, a Megyei Vadászkamarának járt az elismerés, mellyel egy két évtizedes együttműködést köszöntek meg. Zakar Zoltánnénak a bűnmegelőzés területén nyújtott civil munkájáért nyújtották át a plakettet. Harmadikként Borbély Zoltán alezredes vehette át a Komjáthy László-díjat, aki eredményesen működik együtt a polgárőrökkel és szolgálati feladatit a sajátja elé állítja - hangzott el a méltatásban.

Forrás:police.hu

Forrás:police.hu

Forrás:police.hu


Külön köszöntötték Somogyi Lászlót, aki az Év rendőre elismerést vehette át a Belügyminisztériumtól, ami megyénkben példaértékű.

A Herendi Porcelánmanufaktúra által felajánlott különdíjat Csaba Ákos törzszászlósnak ítélték oda.

A gála a díjátadás után a Pannon Várszínház Egy darabot a szívemből musicalelőadásával folytatódott.Hozzászólások