Keresés
-18O
Veszprém
2021.01.25., hétfő (Pál)

A segítség oda megy, ahol a legnagyobb szükség van rá

Káposztás Vivien- 2016.11.29. 16:05
827
Idén második alkalommal szervez gyűjtést a Lions Club a Padányi iskolával és a Máltai Szeretetszolgálattal karöltve.

A Veszprémi Lions Klub és a Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület a tavalyi évhez hasonlóan idén is jótékonysági ruhagyűjtést szervez karácsony előtt a rászorulók megsegítésére. Az akciót a veszprémi önkormányzat is támogatja. Az összegyűlt ruhákat idén is a Máltai Szeretetszolgálat Veszprémi kirendeltsége osztja szét.

Némedi Lajos alpolgármester a gyűjtés apropóján tartott sajtótájékoztatón elmondta, olyan embereknek nyújtanak segítséget, akik sokat nélkülöznek, és olyan tárgyakat gyűjtenek, amit mások tudnak nélkülözni.

Leitold László, a Lions Club elnöke részletezte a december 17-18-ai eseményt. A Balaton Plaza ingyen biztosítja a helyszínt, itt gyűjtenek majd 9-17 óráig szombaton és vasárnap is. Az igazgató hangsúlyozta, az adománygyűjtés nem egyenlő a lomtalanítással. Elsősorban használt, de még használható ruhákat, illetve mindennapos tisztálkodási szereket gyűjtenek. A padányis diákok két fős csoportokban, összesen 16-an várják majd az adományozókat a Lions club munkatársaival együtt. A Máltai Szeretetszolgálat segít abban, hogy valóban olyan helyre kerüljön, ahol szükség van rá.

Némedi Lajos és Leitold László

Szabó László a Padányi Gimnázium igazgatója elmondta, ez az egyetlen iskola Veszprémben, ahol egészségügyi és szociális képzés is zajlik, a pedagógiai program lényeges eleme a diákok szociális kompetenciájának, érzékenységének fejlesztése. - Örülünk, amikor ilyen hasznos tevékenység révén tudják a diákok a kötelező közösségi szolgálatot teljesíteni - mondta az igazgató. 

Belláné Kellner Hajnalka a Máltai Szeretetszolgálat elnöke elmondta, a gyűjtéssel a klub tagjai és az iskola diákjai sokat segítenek a szeretetszolgálat mindennapi munkájában. Egyre többen veszik igénybe szolgáltatásaikat és egyre nagyobb az igény a szolgálatukra. A gyűjtésen befolyt adományokat nem csak a szeretetszolgálat ellátottjai kapják.

A szervezők kérik, hogy olyan dolgokat adjanak le, amiket tudnak nélkülözni, de még használhatók.

A tavalyi tapasztalatokat összegezve Leitold László elmondta, hogy 5 kisteherautónyi adomány gyűlt össze, ami 95%-ban használható is volt. Érdekes, hogy nem a legjobb módú emberek adtak, de örülhetünk, hogy még nincs veszve a társadalom.

A szeretetszolgálat és a klub tagjai maguk válogatják ki a felajánlott tárgyakat és oda juttatják el, ahol a legnagyobb szükség van rá – mondta el Belláné. Veszprémben több száz rászoruló család és 230-240 hajléktalan vár az adományokra. 

Hozzászólások