Keresés
-18O
Veszprém
2020.10.21., szerda (Orsolya)

A szél mellett a tűz is sok munkát adott hétvégén a tűzoltóknak

Offmedia- 2016.12.05. 19:38
817
Az elmúlt hétvégén tapasztalt viharos szél kapcsán kisebb műszaki mentési munkálatoknál, valamint két jelentős tűzesetnél is be kellett avatkozniuk a tűzoltóknak Veszprém megyében.
Az első riasztás a jelentősebb tűzesetek közül a pápai Szalmavári Kovács János utcából érkezett, ahol egy garázs és a mellette álló lakóépület égett vasárnap hajnalban. A tűz feltehetően az udvaron keletkezett, ahol nagy mennyiségű könnyen éghető használati tárgyat tároltak, ezért a tűz rövid idő alatt továbbterjedt az ott található garázsra, majd a közeli lakóépületre is, ahol szintén sok használati tárgy volt felhalmozva. A tűzoltók Pápáról, Ajkáról és Csornáról nagy erőkkel vonultak a helyszínre és összesen hét vízsugár bevetésével fékezték meg a lángokat. Az épületben egy ember tartózkodott a tűz idején, aki csak tűzoltói segítséggel tudta elhagyni a házat. A kimentett sérült mellett az állomány három tűz által érintett PB gázpalackot is kihozott a lángoló épületből. A beavatkozás irányítását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat végezte. A tűz keletkezési oka eddig ismeretlen, ennek feltárása érdekében a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárást indított.

Forrás:KMSZA pápai káresethez hasonlóan Ajkán is egy garázsban csaptak fel lángok vasárnap délelőtt. Itt egy ötven négyzetméter alapterületű melléképületben keletkezett tűz. Az esethez az ajkai és a veszprémi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik négy vízsugárral oltották el a lángokat, ezt követően pedig az épület átszellőztetését és átvizsgálását végezték el. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Hozzászólások