Keresés
-18O
Veszprém
2020.06.01., hétfő (Tünde)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • A szocialisták 2016-ban azon fognak dolgozni, hogy Magyarország maradjon az Európai Unió teljes jogú tagja

A szocialisták 2016-ban azon fognak dolgozni, hogy Magyarország maradjon az Európai Unió teljes jogú tagja

MTI- 2016.09.28. 22:28
702
Molnár Gyula: fel nem tett kérdésre nincs jó válasz.

Az MSZP elnöke szerint a népszavazáson olyan kérdésről kérik az emberek véleményét, amelyik nincs feltéve, márpedig "fel nem tett kérdésre nincs jó válasz".

Molnár Gyula szerdán az MSZP ajkai Európa-napján úgy fogalmazott, hogy "ha nincs jó válasz, akkor azt mondjuk, hogy maradjon mindenki otthon október 2-án". Fél attól, hogy a kormány olyat fog tenni, ami sérti a választások tisztaságát, és csak azt a szavazatot nem lehet elcsalni, amelyik nincs leadva - jelentette ki, a távolmaradásra buzdítva. 

A szocialista politikus arról is beszélt, hogy szeretné látni, mi a közjogi következménye október 2-ának, a kormánypártok mit akarnak benyújtani a parlamentben a népszavazás után. Mi van akkor, ha október 3-án azt mondják, hogy a szavazás valójában "arról szól, hogy akár ki is léphetünk az Európai Unióból?" - tette fel a kérdést.

Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke beszédet mond az MSZP Európa-napján Ajkán 2016. szeptember 28-án.
Forrás:MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A pártelnök szerint nem lehet úgy egy közösség tagjának lenni, hogy amikor az előnyök vannak, ott állunk és tartjuk a markunkat, amikor pedig vannak feladatok és felelősségek, akkor azt mondjuk: ne haragudjanak, de ebben nem vennénk részt. Molnár Gyula hangsúlyozta: a szocialisták 2016-ban azon fognak dolgozni, hogy Magyarország maradjon az Európai Unió teljes jogú tagja.

Molnár Gyula kiemelte, október 3-ától az MSZP be fogja mutatni, hogy valójában ez a népszavazás nem más, mint egy politikai paraván, amely elfedi az igazi bajokat az oktatásügyben, az egészségügyben, és valójában az a baj Magyarországon, hogy sok a szegény és nagy a korrupció.

Gőgös Zoltán, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnökhelyettese, a párt Veszprém megyei elnöke (j) szimpatizánsokkal beszélget
Forrás:MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese szerint az Európai Unióval szinte száz százalékban újraegyesült a magyar nemzet, és ezt is kockáztatja a miniszterelnök. Azt mondta: kétsége senkinek se legyen, 2020 után Orbán Viktor nem fog pénzt kapni az Európai Unióból, "hogy a saját családját meg a saját vagyonát gyarapítsa". 2020 után csak kötelességeink lesznek, ezt a demokratikus kötelezettséget pedig nem akarja vállalni a jelenlegi kormányfő, és ehhez akar most felhatalmazást kapni - mondta a politikus.

Az öt százalék alatti munkanélküliségi ráta hírére reagálva az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a legfontosabb dolog Magyarországon, hogy nőjenek a fizetések, de ezt sem tudjuk elérni Európa nélkül. Gőgös Zoltán azt mondta: a kormány nem akarja megérteni, hogy ha ezen nem változtatunk, innen mindenki meg fog szökni előbb-utóbb. Most még van hova megszökni, mert nincsenek "deréknyi sorompók" a határokon, viszont nem fogunk tudni mit kezdeni a most külföldön dolgozó embertömeggel, ha mi "olyan idióták és őrültek leszünk, hogy ebből a közösségből ki akarunk jönni" - tette hozzá.


Hozzászólások