Keresés
-18O
Veszprém
2020.08.04., kedd (Domonkos, Dominika)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • A veszprémi katasztrófavédőket is bevonták az elsősegélynyújtó versenybe

A veszprémi katasztrófavédőket is bevonták az elsősegélynyújtó versenybe

Offmedia- 2016.09.12. 17:15
606
Idén Veszprém adott otthont a Vöröskereszt által immár 45. alkalommal megrendezett országos elsősegélynyújtó verseny döntőjének.
Szombaton az ország valamennyi megyéjéből, valamint a fővárosból érkező több mint háromszáz amatőr elsősegélynyújtó mérte össze tudását a Veszprém belvárosában rendezett 45. országos elsősegélynyújtó verseny keretében.

A versenyzők három korosztályban, gyermek, ifjúsági és felnőtt korcsoportban vehettek részt a versenyen. A megmérettetés során a versenyzőknek több állomáson kellett bizonyítaniuk rátermettségüket és ügyességüket, melyek között voltak kárhelyszínek, valamint úgynevezett pihenőállomások is. Az előbbieknél a gyakorlati tudásukról adtak számot a versenyzők, az utóbbiaknál pedig jellemzően elméleti kérdéseket kellett megválaszolniuk.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot mindkét állomástípus kapcsán érintették a versenyzők, ugyanis a Dr. Óvári Ferenc Tűzoltólaktanyában egy kárhelyet, míg a belvárosban egy pihenőállomást létesített a katasztrófavédelem. A pihenőállomáson Vízi Ottó tű. alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő és Helt Ákos tű. törzsőrmester, az igazgatóság szóvivője várta a csapatokat egy tizennégy kérdésből álló tesztlappal, amelyeken korcsoportok szerint mérték fel a versenyzők tudását a katasztrófavédelem felépítéséről és tevékenységéről.

Ugyan a pihenőállomások pontszámai a verseny végeredményébe nem számítottak bele, mégis volt tétje, hiszen a győztes csapatok a katasztrófavédelem különdíjában részesültek, melyet Vízi Ottó tű. alezredes a verseny ünnepélyes záróünnepségén nyújtott át a legtöbb pontot gyűjtő csapatok számára.Hozzászólások